Hétfőn indul a vízivást népszerűsítő HAPPY-hét

vízivás pohár csalás
Smiling Family Drinking Water in Glasses at Home. Father and Son. Smiling People. Parenthood Concept. Family at Home. Happy Family. Glass of Water. Young Woman. Family in Dining Room.
Vágólapra másolva!
Március 20-24. között értékes nyereményekkel immár 13. alkalommal népszerűsíti a vízivást az iskolákban és az óvodákban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
Vágólapra másolva!

A vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők, energiaitalok káros hatásaira figyelmeztető HAPPY-hét programhoz idén 1031 óvoda és iskola csatlakozott.

Az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehetnek részt, melyen 10 darab 150.000 forint értékű sportszerutalványt nyerhetnek el.

A HAPPY-hét hatását és eredményességét - a pár perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével - felmérő monitoring programon részt vevők között pedig további 20 darab 20.000 forint értékű könyvutalványt sorsol ki az OGYÉI.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

A tematikus egészséghetet az egyes intézmények minden évben a március 22-i víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan állíthatják össze;

játékos tanórákon, foglalkozásokon, sporteseményeken tanulhatnak a fiatalok a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről,

a cukros üdítők, energiaitalok túlzott fogyasztásának káros következményeiről. Megszervezésükhöz az OGYÉI változatos ötleteket, letölthető segédanyagokat ajánl fel, melyek a merokanal.hu weboldalon egész évben korlátlanul hozzáférhetőek.

A HAPPY-hét segítségével eddig évente átlagosan 76.000 fiatalhoz jutottak el a vízfogyasztást népszerűsítő üzenetek.