Nagyon féltik Elon Muskot, még a mellékhelyiségbe is két testőr megy vele

Elon Musk, tesla, vezető
(FILES) In this file photo taken on April 11, 2022, Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center in Washington, DC. - Elon Musk faces a lawsuit filed May 25, 2022 accusing him of pushing down Twitter's stock price in order to either give himself an escape hatch from his $44 billion buyout bid, or room to negotiate a discount. The suit alleges the billionaire Tesla boss tweeted and made statements intended to create doubt about the deal, which has roiled the social media platform for weeks. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tesla és a Twitter vezérigazgatóját, Elon Muskot legalább két nagydarab testőr kíséri mindenhova, amikor a közösségi médiavállalat központjában tartózkodik. Még a mellékhelyiségre sem engedik egyedül - tudta meg egy ott dolgozó mérnöktől a BBC. 
Vágólapra másolva!

A névtelenséget kérő munkavállaló leírása alapján ezek a testőrök drabálisak és ijesztőek, akár egy hollywoodi film szereplői is lehetnének.

Egyébként nem a milliárdos üzletember az első és egyetlen, aki ilyen fajta védelmet tart, egyre több vagyonos vezérigazgató bérel fel rá vigyázó szakembereket. De nem ritka ma már az sem, hogy a vállalat költ jelentős összeget arra, hogy biztonsági személyzetet biztosítson elsőszámú vezetője számára.

A BBC-nek nyilatkozó mérnök azonban úgy véli, hogy a szoros testőri kíséret a Twitter székházán belül valójában azt mutatja, hogy Musk egyetlen alkalmazottjában sem bízik maradéktalanul.

Elon Musk Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Idén januárban már Musk édesapja, Errol is úgy nyilatkozott, hogy

félti fia testi épségét, annak ellenére is, hogy mintegy 100 testőr vigyáz rá.

Úgy tűnik, fordítva is megvan az aggodalom: a SpaceX alapítója 24 órás szolgálatot teljesítő fegyveres őrökkel, biztonsági kamerákkal, és elektromos kerítéssel látta el apja dél-afrikai otthonát.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója 2023-ra 14 millió dolláros éves személyi biztonsági juttatást kapott az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyeletnél nemrég közzétett adatai szerint. Ez az összeg az információk szerint Zuckerberg és családja biztonságát szolgáló személyzetet, felszereléseket és lakásfejlesztéseket fedezi.

Musk hatalmas testőrségére azt követően vetült reflektorfény, miután az üzletember azt állította, hogy egy "őrült zaklató" ráugrott a fiát szállító autóra Los Angelesben. A dél-pasadenai rendőrség később azt nyilatkozta, hogy az ügy gyanúsítottja "Elon Musk biztonsági csapatának egyik tagja".

Forrás: Insider