Eladó Anglia egyik leghíresebb, ferde kocsmája

The Crooked House in Dudley, West Midlands
A nyugat-midland-i Dudley város ferde kocsmája
Vágólapra másolva!
Eladó "Nagy-Britannia leghóbortosabb kocsmája", ahogy a hely magát hirdeti. A helyiek remélik, hogy rövidesen vevőre talál, mert nem szeretnék, ha a különleges 18. századi kocsmát örökre be kellene zárni - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Valódi turisztikai szenzációvá vált a nyugat-midlands-i Dudley-ban található Görbe Ház egyedülálló dőlésszöge miatt, amelynek köszönhetően a pénzérmék és golyók a pulton felfelé gurulnak.

Az épületet 1765-ben húzták fel, de csupán az 1830-as években lett belőle kocsma.

Igazán akkor lett ismert, miután az egyik oldala jelentősen megdőlt, ma pedig már bő egy méteres eltérés is van a két oldal között. Bizarr esztétikai látványát az 1800-as években a bányászat által okozott talajsüllyedéseknek köszönheti.

A nyugat-midland-i Dudley város ferde kocsmája Forrás: SWNS

A helyiek most félnek, hogy elveszítik ezt a különleges látványosságot, miután kiderült, hogy a Marston sörfőzde nem tudja tovább fenntartani a helyet.

Az eladás hírét mindössze néhány hónappal az épület felújítását és átalakítását követően tették közzé.

Ha nem találnak záros határidőn belül vevőt a kocsmára, kénytelenek lesznek azt végleg bezárni. A jelenlegi tulajdonosnak ugyanis rendkívüli pénzügyi nehézséget jelent a vendéglátóhely fenntartása, miután a koronavírus-járvány idején túl sokáig kellett zárva tartania, és a renoválás is több pénzt emésztett fel a tervezettnél.

Dudley lakosai szerint a kocsma a külföldiek körében is rendkívül népszerű volt, rengetegen jöttek a városba csupán a Görbe Ház miatt, ahol már alkohol nélkül is szédül az ember.

"Aggódunk a kocsma jövőjéért, mivel már sokat láttunk végleg bezárni a környéken. De ez a hely nagyon különleges, jó lenne megmenteni a jövő generációi számára." - nyilatkozta egy helyi lakos.