Állandó veszélyben éli az életét egy brit férfi, a háza bármikor lezuhanhat a szakadékba

Lance Martin, több szomszédos házat lebontottak a hétvégén, ház a szikla szélén, leomlás, CSAK CÍMLAPINAK
Vágólapra másolva!
A The Sun számolt be róla, hogy a 65 éves Lance Martin először 2018-ban „húzta vissza" otthonát a norfolki Hemsbyben található szikla széléről, miután 40 métert vesztett hátsó kertjéből az erózió miatt.
Vágólapra másolva!

A talaj leomlása miatt a férfi a napokban egy traktorral készül visszahúzni otthonát, mivel nem akar úgy járni mint a szomszédai, akik közül már többnek is lebontották a házát a hétvégén.

A döntésére azután került sor, hogy a Great Yarmouth-i kerületi tanács biztonsági okokból a férfi házát is bontásra jelölte ki.

Lance Martin egy hétvége alatt mintegy négy métert vesztett a hátsó kertjéből, amelyet most sziklákkal és kerítéssel erősített meg, hogy lassítsa az eróziót.

Lance Martin otthona most mindössze egy méterre fekszik a szikla szélétől:

Három szomszédos házat már lebontottak a közbiztonsági kockázatok miatt, mivel azok már szó szerint a sziklák peremén billegtek.

A férfi 2017-ben költözött be a 95 ezer font (42,5 millió forint) értékű faházba, amely akkor még mintegy 40 méterre állt a szakadéktól.

Egy, az adás-vételkor készült környezeti hatástanulmány 40 évet jósolt arra, hogy a talajerózió miatt a ház elérje a sziklaperemet, ehelyett alig 6 év elteltével a szakadék már csak egy méterre tátong a hátsó ajtótól.

A telket birtokló Watling Norwich Limited jótékonysági szervezet most ingyen felajánlott a férfinak egy földterületet az út másik oldalán, aki a helyi hatóságtól a hét végéig kapott időt arra, hogy 20 méterrel elmozdítsa a házát a túloldalra, miután 2018-ban 10 méterrel már előre húzta azt az előkertjébe.