Erős volt az MKB Csoport tavalyi éve

MKB, bank, bankfiók, banki ügyintézés, illusztráció, bankfiók, fiók, Szeged
SZEGED, HUNGARY - JULY 4, 2018: MKB Bank logo on their main office for Szeged in the city center. MKB is one of the biggest domestics banks of Hungary
Vágólapra másolva!
Százmilliárd forint feletti számviteli adózott eredménnyel, és javuló jövedelmezőséggel zárta a tavalyi évet az MKB Csoport, miközben több területen javultak a piaci pozíciói is - tudósít a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az MKB Csoport 107,4 milliárd forintos, számviteli adózott eredménnyel zárta a 2022-es évet, amely magában foglalja a kormányzati intézkedések összesen 73,4 milliárd forintos eredményhatását is – hangzott el a pénzügyi szolgáltató vezetői által tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az MKB Bank egyik fiókja Szegeden Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 BalkansCat/Shutterstock. No use without permission./Balkanscat

Krizsanovich Péter, az MKB Bank és a Magyar Bankholding pénzügyi vezérigazgató-helyettese elmondta: a bankcsoport korrigált – egyszeri tételektől tisztított – adózott eredménye 176,6 milliárd forintot ért el tavaly, ami kiugró mértékű, 48 százalékos bővülés a megelőző évhez képest.

További részleteket ide kattintva talál.