Eladó az Egyesült Királyság legmagányosabb háza

Yorkshire Dales
Vágólapra másolva!
Már hosszú ideje árulják azt az ingatlant, amelyet az Egyesült Királyság legmagányosabb házának tartanak. Noha elsőre vonzó is lehet a teljes elszigeteltség, a következő tulajdonosnak komoly kihívásokkal kell majd szembenéznie.
Vágólapra másolva!

Most 250 ezer fontért (nagyjából 105 millió forint) árulják a Blea Moor Cottages 3. számú házat, amelyet az Egyesült Királyság legmagányosabb otthonaként tartanak számon. Az épület Yorkshire Dales egyik legtávolabbi részén található, és ha valaki megnézné, annak legalább 20 percet kell gyalogolnia az ingatlanhoz – írja a The Sun.

A házat még tavaly nyáron hirdették meg, akkor 300 ezer fontért (kb. 112 millió forint), de az egyedülálló elhelyezkedése miatt még rövidtávú bérlőknek is csak nehezen tudták kiadni. Most pedig 50 ezer fontos kedvezménnyel próbálják újra értékesíteni.

Az elhelyezkedés mellett további kihívást jelent, hogy az ingatlan teljes felújításra szorul. A falakat és a padlót is renoválni kellene, azonban a ház elzártsága miatt a felújítás kivitelezése sem egyszerű feladat.

Az 1940-ben épült ingatlan egykor vasúti munkásház volt, és egy három sorból álló lakóház-együttes részét képezte. A többi épültet azonban idővel lebontották mellőle.

A közeli települések közül Hawes 19 kilométerre, Ingleton pedig 11 kilométerre található a semmi közepén fekvő háztól.