Küszöbön áll a BÉT első euróalapú részvénybevezetése

Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án
Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án
Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde első euróalapú IPO-jára készül és a tőzsde Prémium kategóriáját célozza meg a kelet-közép-európai fókuszú Adventum a 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliójával.
Vágólapra másolva!

A Tesco fémjelezte kiskereskedelmi bevásárló park portfólió 4 csehországi és 14 magyarországi ingatlanból áll, amelyeket 2022 júniusában vásárolt meg az Adventum. Az akvizíciót követően az Adventum elindította az előkészítő folyamatot annak érdekében, hogy a portfoliót birtokló társaságot nyilvános ajánlatéttel (IPO) keretében még az idén be lehessen vezetni a BÉT Prémium kategóriájába.

A Budapest Értektőzsde (BÉT) logója Forrás: Szabó Gábor/ Szabó Gábor / Gabriel Szabo/Szabó Gábor / Gabriel Szabo

Bárány Kristóf, az Adventum alapító partnere szerint:

a kibocsátó a BÉT Prémium kategóriás tőzsdei bevezetés minden kritériumának megfelel.

Továbbá történelmi mérföldkőnek nevezte a BÉT és az Adventum szempontjából is, hogy ez lesz a Budapesti Értéktőzsde első euró alapú IPO-ja. Ezzel az egyedülálló befektetési lehetőséggel az Adventum elérhetővé kívánja tenni befektetési termékeit a lakossági befektetők számára, és egyben bővíteni szeretné a már meglévő, alapvetően szakmai befektetők számára elérhető kínálatát.