Több évtizedes titokra derült fény a népszerű csokiszelet ikonikus reklámjáról

Retro Sport szelet
Vágólapra másolva!
Az 1990-es évekhez köthető a Sport szelet egyik legemlékezetesebb reklámja a jellegzetes rasztafigurával, amelyre sokan máig szívesen emlékeznek vissza.
Vágólapra másolva!

Az egykori édességgyártót a rendszerváltás a Kraft Foods vásárolta meg, napjainkban pedig annak jogutódja, a Mondeléz a tulajdonosa - írja a Promotions.hu.

Ma már tucatnyi változatát kóstolhatjuk meg a Sport szeletnek, de a legnépszerűbb továbbra is az idén már hetven esztendős eredeti formátum, amely még a kilencvenes évek elején is gyakorlatilag az egyetlen képviselője volt a márkának.

A Sport szelet kilencvenes években sugárzott reklámja eredetileg nem is ehhez a termékhez készült:

Ehhez, az eredeti változathoz kötődik a rasztafigurás szereplővel készült reklámfilm, ami igazi telitalálat volt annak idején. Azt azonban azóta is kevesen tudják, hogy a reklámszpot eredetileg egy egészen más termékhez készült: egy, a svéd és a norvég piacon értékesített csokoládé reklámja volt. A Sport szeletet pedig egészen egyszerűen a legendás raszta karakter kezébe montírozták, a reklámban szereplő Japp helyett.

Némi szépségtapaszt jelent talán, hogy a Sport szelet rumos termékként jóval inkább illeszkedett a reklámban megjelenő jamaikai hangulathoz, mint a karamellás Japp.