Fontos adatokat közölt a világ vezető élelmiszeripari vállalata

nestle logo
Logo Nestlé on the building of the headquarter in Frankfurt with motion blur | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Elkötelezett a vállalt fenntarthatósági céljainak elérése iránt a világ egyik meghatározó élelmiszeripari vállalata, a Nestlé. Online sajtókonferenciájukon megerősítették, hogy jó ütemben, nagy lépések megtételével haladnak a termelésükhöz kapcsolódó csomagolóanyag-felhasználás csökkentésében, illetve környezetbarát alapanyagokra való cserélésében.
Vágólapra másolva!

A Nestlé korábban arra vállalt kötelezettséget, hogy 2025-re 20 százalékkal csökkenit, 2030-ra megfelezi a működéséhez kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátását (a korábbi évek szintjeihez képest) annak érdekében, hogy 2050-re a teljes értékláncában - azaz a mezőgazdasági termeléktől az asztalokig - elérje a zéró kibocsátást. A csomagolás jelenleg 11,9 százalékát teszi ki a vállalat karbonlábnyomának egy 2018-as jelentés szerint.

A Nestlé frankfurti épülee Forrás: Picture-Alliance/AFP/Klaus Ohlenschläger

A vállalat kötelezettséget vállalt arra, hogy csomagolásainak 100 százalékát újrahasznosíthatóvá, illetve újrafelhasználhatóvá teszi, és jelentősen - a jelenlegi harmadával - csökkenti a nem újrahasznosított műanyagokat termékeinél.

A cég mintegy egyharmadával csökkenti globális elsődleges műanyag-felhasználását, az európa műanyag-felhasználását a teljes műanyag-skálára tekintve pedig 10 százalékkal mérsékli 2025-re - jelentették be.

A sajtókonferencián elhangzott: az újrahasznosított papír lehet a csomagolási megoldások újragondolásának központi eleme.