Óriási üzletet köthetnek Michael Jacksonra

Michael Jackson ACE Arts-Culture-Entertainment Celebrities facial_expression male performing single Vertical MUSIC CONCERT SINGING US pop singer Michael Jackson pictured during a concert at Waldstadion in Frankfurt Main, Germany, 28 August 1992. Michael J
US pop singer Michael Jackson pictured during a concert at Waldstadion in Frankfurt Main, Germany, 28 August 1992. Michael Jackson, the self-appointed ?King of Pop?, died unexpectedly from a cardiac arrest on 25 June 2009, aged only 50. Photo: Kai-Uwe Waerner (Photo by KAI-UWE WAERNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Iparági források szerint a Sony 50 százalékos részesedést vásárolhat Michael Jackson zenei katalógusából. Az üzletet még nem zárták le, de ha megvalósul, ez lehet a legnagyobb ilyen üzlet a zenetörténetben.
Vágólapra másolva!

Több különböző iparági forrás is megerősítette a Variety magazinnak, hogy

a Sony és egy meg nem nevezett üzleti partner 50 százalékos részesedést vásárolhat Michael Jackson zenei katalógusából.

Az üzletet még nem zárták le, de a becslések szerint az érintett jogok összértéke 800-900 millió dollár (kb. 290-326 milliárd forint) között mozoghat. Ez alapján ez lehet a zenetörténet legnagyobb ilyen jellegű üzlete – írja a The Richest.

Közel 1 milliárd dollárért vehetik meg Michael Jackson zenei katalógusának 50 százalékát Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Dave Hogan

Nem ez lenne az első eset, hogy értékesítik a Jacksonhoz fűződő jogok egy részét. A Primary Wave Music a hírek szerint ugyancsak vásárolt már egy részesedést, ám az üzlet részletei nem ismertek.

Michael Jackson 2009-ben halt meg, és a halálakor a nettó vagyonát 100 millió dollárra becsülték.

A hozzá fűződő jogdíjakból azonban a család a halála óta is jelentős összegeket keres.

A zenei katalógusok eladási rekordjárt jelenleg Bruce Springsteen tartja. Az énekes 2021-ben 500 millió dollárért értékesítette a dalaihoz fűződő jogokat.