Itt nézhet utána a kozmetikai termékek allergénjeinek

A leggyakoribb jelzések és jelentésük a kozmetikai termékeken arckrém
Vágólapra másolva!
A Store Insider számolt be róla, hogy elérhetővé vált a kozmetikai összetevők adatbázisa. Az anyag jelenleg 14 nyelven érhető el és közel 30 ezer, kozmetikumokban használt összetevőről szolgáltat információt.
Vágólapra másolva!

Február 16-án a 18 nemzeti szövetséget összefogó Cosmetics Europe útjára indította a COSMILE Europe összetevő-adatbázist, mely a kozmetikai összetevőkről könnyen elérhető információkkal szolgál az Európai Unió polgárai számára.

Segítségével képet kaphatunk az összetevők tulajdonságairól, funkcióiról, természetes vagy mesterséges eredetéről, és hogy mely terméktípusokban alkalmazzák őket.

A kozmetikai és testápolási termékek címkéjén vagy csomagolásán található összetevők listája az INCI nevezéktant (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients/A Kozmetikai Összetevők Nemzetközi Nevezéktana) használja. Ez egy egységes rendszer, melyet nemzetközileg elismernek a kozmetikai összetevők azonosítására.

A COSMILE Europe adatbázisban az összetevők az általános név alapján, az INCI név alapján, vagy termékkategória és összetevő kategória alapján is kereshetők.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Cosmetics Europe ezen kezdeményezése a Német Kozmetikai, Illatszer, Parfüm és Mosószer Szövetség (IKW) és a Francia Szépségipari Szövetség (FEBEA) közreműködésével és a Health & Media GmbH technikai támogatásával jött létre.