Eltűnt egy újabb kínai milliárdos

Fan Bao, kínai befektetési bankár, befektető, 2005-ben alapított China Renaissance, elnök-vezérigazgató
--FILE--Bao Fan, founder and CEO of China Renaissance, speaks at an event in Beijing, China, 6 September 2017. Beijing-based investment bank China Renaissance, which has advised on a number of high-profile technology mergers and acquisitions, has set the pricing range for its Hong Kong listing with the aim of raising as much as HK$2.96 billion (US$377 million) (Photo by Niu bo / Imaginechina / Imaginechina via AFP)
Vágólapra másolva!
Eltűnt Pao Fan, a China Renaissance Holdings nevű befektetési vállalat vezérigazgatója. Az ország egyik legnevesebb üzletemberének számító milliárdos napok óta elérhetetlen – közölte a cége.
Vágólapra másolva!

Napok óta nem tudják, hol lehet Pao Fan, Kína egyik legnevesebb és legbefolyásosabb milliárdosa, a China Renaissance Holdings nevű befektetési vállalat vezérigazgatója – írja a BBC.

A cége csütörtökön jelentette be, hogy a bankár napok óta elérhetetlen.

A hírre a pénzügyi vállalat részvényei is zuhanni kezdtek a pénteki kínai kereskedés során. Az igazgatótanács azonban igyekezett leszögezni, hogy

semmi nem utal arra, hogy Pao eltűnése bármilyen kapcsolatban állna a cég működésével.

Bár a China Renaissance Holdings nem pontosította, hogy mennyi ideje nem tudnak kapcsolatba lépni az üzletemberrel, a Caixin kínai üzleti hírportál forrásai szerint a személyzet két napja nem éri el a férfit.

Napok óta elérhetetlen Pao Fan, az egyik legismertebb kínai milliárdos bankát Forrás: Imaginechina via AFP/Liu zhuoqun - Imaginechina/Liu Zhuoqun

Pao Fan eltűnése ismét rávilágított arra jelenségre, hogy

az elmúlt években legalább fél tucat milliárdos tűnt el kisebb vagy nagyobb időszakra az országban.

A legutóbbi és legnagyobb nyilvánosságot kapott eset az volt, amikor - ahogy az Origo megírta,- az Alibaba alapítója, Jak Ma, három hónapra teljesen eltűnt, 2020 végén.

Pao Fan egyébként a kínai technológiai szektor egyik legfontosabb szereplőjének számít, aki számos jelentős céges fúzióban is segédkezett. 2005-ben alapította meg a China Renaissance-t, amely azóta befolyásos kínai pénzintézetté nőtte ki magát.