Figyelmeztetést adott ki az egyik legnagyobb hazai bank

hekker, telefon, bűnügy, bűnözés, online, feltörés, kód, kódtörés, programozás, program, kém, hekker támadás, támadás
Overhead hacker in hood working at computer and mobile phone typing text in dark room, An anonymous hacker uses malware with mobile phone to hack password, personal data steals money from bank. cyber
Vágólapra másolva!
A K&H Bank arra figyelmezteti az ügyfeleit, hogy csalók környékezhetik meg őket. Az adathalászok különféle szolgáltatók nevében kereshetik meg őket, a módszerük megtévesztő, ezért arra kérnek mindenkit, körültekintően járjanak el, ha a támadás gyanúja felmerül.
Vágólapra másolva!

A pénzintézet a honlapján közzétett figyelmeztetésében azt írta, hogy a csalók a különböző szolgáltatók nevében sms-üzeneteket vagy e-maileket küldhetnek az ügyfeleiknek.

A támadók akár például a Netflix és a Disey+ nevében is megcélozhatják őket. Az üzenetekben hamis weboldalakra vezethetik őket, ahol az ügyfél bankkártyaadatait és az sms-kódot kérik el, amely az áldozat mobiltelefonjára érkezik.

A K&H Bank arra figyelmezteti az ügyfeleit, hogy csalók környékezhetik meg őket. A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 AlyoshinE/Shutterstock. No use without permission./Alyoshine

Noha az az SMS-üzenet egyértelműen jelzi, hogy az ügyfél kártyáját automatikusan hozzáfogják az Apple Playhez, valamint figyelmeztetést is kapnak, hogy a benne lévő kódot ne adják ki senkinek, a gyanútlan ügyfelek sok esetben mégis megteszik ezt a hamis weboldalon.

Ezzel ‒ mint írták ‒ lehetőséget biztosítanak a csalóknak, hogy közvetlenül regisztrálják az ügyfél bankkártyáját a csaló mobileszközén lévő Apple Pay-tárcába ‒ ennek pedig súlyos következménye van:

A csaló a bank ügyfelének a nevében az Apple Payjel tud fizetni.

Emiatt fokozottan arra kéri a K&H Bank az ügyfeleit, hogy legyenek körültekintők, ha ilyen megkeresést kapnak, valamint, ha a fentiekhez hasonló támadás gyanúja merül fel, jelezzék azt a K&H felé – írja a Blikk.