Másik Sydney-be repült, így lemaradt élete nyaralásáról egy figyelmetlen utas

Sidney Montana
A Yellowstone folyó a montanai Sidney-ben
Vágólapra másolva!
Egy figyelmetlen utas lemaradt élete utazásáról, miután véletlenül a rossz Sydney-be repült - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

A New Yorkból származó Kingsley Burnett már alig várta, hogy végre élvezhesse a napsütést az ausztrál Sydney-ben az általa kifizetett hajóút során, amikor elfoglalta helyét a repülőjáratán.

A 62 éves férfi azonban ehelyett landolás után hófödte hegyekkel és mindössze 2 Celsius fokos jeges hőmérséklettel találta szemben magát.

Mint rövidesen kiderült,

Burnett tévedésből nem az 5 milliós ausztrál városba, Sydney-be, hanem a mintegy 7.000 lelket számláló, Montana állambeli Sidney nevű kisvárosba érkezett.

"Amikor megláttam a hóval borított hegycsúcsot, már rájöttem, hogy nagy bajban vagyok" - nyilatkozta a férfi a helyi televíziónak.

A Yellowstone folyó a montanai Sidney-ben Forrás: Wikipedia

Végiggondolva, hogy hol tévedhetett, rájött, hogy rosszul olvasta el a repülőtéri hárombetűs kódokat, amelyeket a járatok célállomásainak azonosítására használnak. Az ausztrál és a montanai város rövidítése ugyanis felületes olvasás során könnyen összekeverhető: a megapolisz rövidítése S-Y-D, míg a kisvárosé S-D-Y.

A férfi a hatalmas árkülönbségnek sem tulajdonított különösebb jelentőséget, mivel szűkös költségvetésből utazott, és azt hitte, hogy egy olcsó jegyet kapott a világ másik felére. Egyébként a New York - Sidney repülőjegy 500 dollárba, a New York-ból Sydney-be tartó járat 2.000 dollárba kerül.

A két nagyon hasonló nevű várost ráadásul 7 időzóna is elválasztja egymástól.

"Ez már a második alkalom, hogy olyan vendégünk volt, aki az ausztráliai Sydneybe akart eljutni" - mondta Sheila Mann, annak a repülőtérhez közeli szállodának a menedzsere, ahol Burnett végül megszállt.

A férfinek hamarosan sikerült jegyet foglalnia a legközelebbi hazafelé tartó járatra. Kalandjának tanulságát pedig így foglalta össze: ettől kezdve sokkal jobban odafigyel majd a célállomás pontos meghatározására, és kevesebb figyelmet szentel a kedvezőbb ár-érték arányra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!