Agresszív tyúk támadt egy férfira, aki később belehalt a sérülésbe

Brahma tyúk
Brahma tyúk
Vágólapra másolva!
Belehalt sérüléseibe egy idős férfi, miután unokája után őt is megtámadta egy agresszív tyúk az írországi Roscommon-ban - írja a Daily Star. Az eset még 2022-ben történt.
Vágólapra másolva!

Jasper Kraus éppen otthon tett-vett, amikor az amúgy kifejezetten jámbor természetű egyik Brahma tyúkja rátámadt, és végzetesnek bizonyuló sebet okozott a férfi lábán.

Habár a Brahmák kétségtelenül a legnagyobb és legdíszesebb tyúkfajták közé tartoznak (súlyuk elérheti az 5 kilogrammot is), a szakértők szerint mégsem kell félni tőlük, hiszen nagyon szelídek. Az emberek pedig emellett azért is tartják inkább ezt a fajtát, mert a tojók nagyon sok tojást adnak.

A Kraus háztartásban élő szárnyas azonban valószínűleg fajtájának egy ritka példánya lehetett, hiszen korábban már a férfi lányunokáját is megtámadta.

A történethez különös adalékot jelent, hogy habár a rákot legyőzte, ez a tyúk mégis kifogott Jasper Kraus-on, aki 2022. április 28-án belehalt a sérülésébe.

Brahma tyúk (illusztráció) Forrás: Wikipédia

Az áldozat lánya a vizsgálat során elmondta, hogy aznap dél körül járt apja házában, miután elintézte neki a bevásárlást. Úgy tűnt, a férfi alszik, és a nő nem ébresztette fel. Később a valójában már eszméletlen Krausra annak bérlője, Corey O'Keeffe talált rá, aki a mentők mellett azonnal értesítette a férfi lányát is. A bérlő a sajtónak elmondta, hogy ezen a reggelen 8 órakor érkezett haza, miután befejezte az éjszakai szolgálatot. Még váltott pár szót Kraus-szal, majd megetette az állatokat és aludni ment. Pár órával később a férfi segélykiáltására ébredt, és rémülten látta a férfi vérző lábát. A bérlő azonnal hívta a mentőket, és azok kiérkezéséig mintegy fél órán át próbálkozott az újraélesztéssel. Kraus rövid időre magához is tért, és a kakas szót motyogta.

A sérült közben riasztott lánya az apja házához sietett, és amikor megérkezett, látta, hogy a padló tele van vérrel, és azt is, amint a mentősök éppen megpróbálják újraéleszteni Kraus-t. Guinan elmondta, hogy

a tyúktámadás idején az apja rengeteg gyógyszert szedett, mert bár a rákból már kezdett felépülni, egészségi állapota változatlanul gyenge volt.

A nő észrevette a férfi lábán a szúrt sebet, ahogy a csirkeóltól a házig vezető vérnyomokat is, így rájött, hogy az egyik szárnyas okozhatta apja sérülését. Hamarosan a konkrét tettest is megtalálta, amit rémülten azonosított lánya korábbi támadójával.

Jasper Kraus, az áldozat:

A férfi boncolását végző Dr. Ramadan Shatwan patológus arra a következtetésre jutott, hogy a halál oka súlyos koszorúér-artéria, és kardiomegália mellett halálos szívritmuszavar volt.