Eladják az egyik legnépszerűbb magyarországi hirdetési oldalt

internetes, vásárlás, használt, elektronikai cikk, csalók
Az online vásárlás könnyű és egyszerű dolog, de ha használt terméket keresünk, az már kicsit veszélyesebb.
Vágólapra másolva!
A Jófogás.hu sokáig az egyik legnépszerűbb hirdetési oldal volt Magyarországon. Idővel azonban csökkenni kezdett a látogatottsága, végül a legfrissebb információk szerint eladósorba került. A tulajdonos Adevinta csoport 2022-es üzleti évének beszámolója szerint ugyanis a 11 országban működő nemzetközi cégcsoport eladja magyarországi üzletrészeit. Ez azt jelenti, hogy a Jófogás.hu és a Használtautó.hu apróhirdetési oldalak, valamint az Autónavigátor.hu online autós magazin hamarosan új tulajdonoshoz kerülnek.
Vágólapra másolva!

Az Adevinta csoporthoz tartoznak a világ legnagyobb apróhirdetési oldalai, 2021-ben vásárolták fel az eBay anyavállalatát is. A globális óriás nem zárt rossz évet 2022-ben. A forgalmuk 8, a nyereségük pedig 7 százalékkal emelkedett, ami enyhén elmarad a 2021-es 10 százalékos növekedési ütemüktől.

A jó eredmények ellenére döntöttek a nemzetközi portfóliójuk optimalizációja (vagyis szűkítése) mellett.

A cégcsoport közleménye szerint a felülvizsgálat 2022-ben lezárult és elindították a magyarországi üzletrészek értékesítését

- írja a Promotions.hu.

Illusztráció Forrás: Origo

Már eladták ausztráliai és dél-afrikai érdekeltségeket is.

A Forbes.hu érdeklődésére hozzátették, hogy

az Adevinta csoport 2021 novemberében meghatározott stratégiájának része, hogy arra az öt európai piacra fókuszál, ahol kellően erős pozícióban van ahhoz, hogy jelentős növekedést érjen el mind organikusan, mind az esetleges jövőbeni felvásárlások révén.

Ezzel párhuzamosan kezdődött el néhány más piac felülvizsgálatának folyamata is, köztük Magyarországé is.

A vevő kilétére még nem derült fény, ugyanis az értékesítés időzítésével és az új tulajdonossal kapcsolatos minden további részletet a bejelentés napján hoznak csak nyilvánosságra.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után az Adevinta Csoport megkereste az Origót, és a cikk címének pontosítását kérte. Jelzésük szerint a magyarországi üzletrész eladása nem egyenlő a Jófogás/Használtautó kivonulásával vagy megszűnésével.