Ötszörösére nőhet az akkumulátorok iránti kereslet 2030-ra

akkumulátor,
Selective focus of Electric car lithium battery pack and wiring connections internal between cells on background.
Vágólapra másolva!
A lítium akkumulátorok iránti globális kereslet várhatóan a jelenlegi több mint ötszörösére fog emelkedni 2030-ra. Az Egyesült Államokban pedig még ennél is nagyobb bővülés várható.
Vágólapra másolva!

A lítium akkumulátorok iránti globális kereslet a jelenlegi igény több mint ötszörösére nőhet 2030-ra – közölte szerdán a Li-Bridge nevű iparági szervezet.

A növekedés elsődleges hajtóereje az lehet, hogy egyre többen választják az elektromos autókat

– írja a Mining.com.

Az Egyesült Államokban ennél is lendületesebb lehet a növekedés. Az USA-ban ugyanis 2030-ig a jelenlegi hatszorosára emelkedhet az akkumulátorigény. Az évtized végére pedig a kereslet összértéke elérheti az 55 milliárd dolláros szintet. A jelentés azonban hangsúlyozta, a világ legnagyobb gazdaságának ellátása továbbra is az importtól függ.

Az elektromos autók növekvő népszerűsége mellett a lítium akkumulátorok más területeken is egyre fontosabb szerepet játszanak.

A katonai rendszerekben vagy az orvosi és ipari elektronikában ugyancsak nélkülözhetetlenek lesznek a következő években.

A Li-Bridge hangsúlyozta, hogy a jelenlegi feltételek mellett az amerikai vállalatok a hazai felhasználású akkumulátorcelláknak csupán kevesebb mint 30 százalékát fogják megtermelni 2030-ig.