Rekord veszteségről jelentett Victoria Beckham divatcége

David Beckham Victoria Beckham
Vágólapra másolva!
Victoria Beckham még a Spice Girls lánybanda tagjaként vált ismertté, azonban egy ideje felhagyott az énekléssel. A 48 éves sztár 2008-ban elindította saját divatmárkáját, és immár divat- és kozmetikai birodalma van.
Vágólapra másolva!

Az üzlet azonban az elmúlt években nem volt túl virágzó, ugyanis a Victoria Beckham Holdings Ltd. legfrissebb beszámolói szerint 2021-ben 5,88 millió font (2,6 milliárd forint) veszteséget termelt, 2020-ban pedig 8,58 milliós (3,87 milliárd forint) veszteséggel zárt. Idáig

az összesített veszteség 66,3 millió font (29,95 milliárd forint) volt, és az igazgatóknak sem fizettek osztalékot.

Victoria Beckham, férjével David Beckhammel Forrás: WireImage/2012 WireImage/John Shearer

A hatalmas veszteségek ellenére azonban a "Victoria-birodalom" reménye még nincs teljesen veszve, ugyanis a hírek arról is szólnak, hogy az eladások mostanában újra megnövekedtek, köszönhetően annak, hogy a luxusdivat üzletág új ügyfelekkel bővült világszerte, de főként Európában és a Közel-Keleten.

A héten benyújtott éves beszámolók szerint a márka ráadásul új termékeket is piacra dobott, a bőráruk és a VB Body termékcsalád bevezetésével. Ehhez viszont 2 millió font (903 millió forint) "készpénz-injekcióra" volt szükség, és a részvényesek további 0,6 millió font (271 millió forint) kölcsönt nyújtottak a csoportnak.

A márka legújabb darabjait egyébként tavaly Párizsban is bemutatták, az egyikben épp a képen látható Bella Hadid vonult fel a kifutón:

A jelentések szerint ezek a fejlemények, akár újra nyereségessé tehetik a csoportot, amelyet még 2011-ben az év dizájner márkájának is választották az Egyesült Királyságban.

Bár ha Victoria Bekham-nek befuccsolna az üzlet, a családnak valószínűleg úgy sem kell a nélkülözéstől tartania, hiszen 2022-ben az ex-Spice girls férje, David Beckham 150 millió font (67,7 milliárd forint) értékű üzletet kötött

a katari turizmus népszerűsítésére.