Megszűnik egy magyarországi bank

pénz, pénzügy, pénzügyek, gazdaság, valuta, forint, euro, bezizetés, kamat, kölcsön, hitel, ügyintézés, készpénz, hitel, adó, illusztráció, bank, bankautomata
woman hand showing banknotes in front of the atm
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank 2022. december 21-én közzétett határozatában elrendelte a Commerzbank Zrt. hitelintézeti tevékenységi engedélyének visszavonását és a végelszámolást. A frankfurti székhelyű Commerzbank AG még 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel.
Vágólapra másolva!

Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg. A Commerzbank Zrt. tavaly november 30-án hajtotta végre az utolsó tranzakciókat. Ezt követően az Erste Bank átvette a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, folyószámláit, betéteit és hiteleit.

A Commerzbank logója Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

Decembertől az ügyfelek a Commerzbank Zrt. korábbi magyarországi fiókjai helyett már az Erste Bank fiókjait vehetik igénybe.

A felvásárlás lezárásával az Erste Bank Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált, piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.