A nagy Gatsby korszakának csillogását idézi fel ez az eladó villa

Otthon  Dobd fel a pezsgősüveget apró trükkökkel!, pezsgő, üveg, pohár, szilveszter, újév
Vágólapra másolva!
Long Island aranypartján több olyan kisebb település is található, ahol New York történelmének leggazdagabb családjai birtokoltak nyaralót. Ez a terület ihlette egykor A nagy Gatsby című regényt is. Most pedig eladóvá vált egy 1910-ben épült villa a régióban.
Vágólapra másolva!

A 20. század elejének New York-i pompáját idézi az a ház, melyet 1910-ben építettek, és most eladóvá vált Long Island aranypartján. Ez a térség sokáig rendkívül népszerű volt a városi elit körében, elsősorban Manhattan közelsége miatt. Olyan nagy családok birtokoltak itt nyaralókat, mint a Guggenheim vagy a Vanderbilt, akik gyakran adtak hétvégi fogadásokat a házakban. Pontosan ez a térség volt az, amely egykor megihlette F. Scott Fitzgeraldot A nagy Gatsby megírására – írja a Dirt.com.

Noha a Garver név ma már kevéssé ismert a New York-i elit körében, John A. Garver elég gazdag volt ahhoz, hogy 1910-ben egy látványos házat építtessen magának az aranyparton található, igencsak előkelő Oyster Bay Cove településen. Az impozáns épület az 1910-es évek első felében számos építészeti folyóiratban is szerepelt. Garver egyébként ügyvéd volt, illetve egy Wrexleigh nevű vállalat tulajdonosa.

Az épületet a vidéki kúriákra szakosodott Stephenson & Wheeler iroda tervezte, míg a kertépítését az Olmsted fivérek feleltek. Cégéhez hasonlóan, Garver a birtokot is Wrexleigh-nek nevezte el.

A ház különlegessége, hogy szinte teljesen megmaradtak benne az eredeti elemek, ami egyedi hangulatot eredményez. A téglából épült kocsiszín, az istálló és az üvegház egyaránt visszaidézi az 1910-es évek korszakát.

A több mint 4,85 hektáros birtok és a rajta fekvő ingatlan most 4,75 millió dollárért (kb. 1,8 milliárd forint) vásárolható meg. Noha ez meglepően olcsónak tűnik, a következő tulajdonosnak valószínűleg sokat kell költenie arra, hogy teljesen korszerűsítse az épületet – az ingatlan pontos állapota nem ismert. Ehhez jön még az évi 156 ezer dolláros (kb. 59 millió forint) ingatlanadó is.

A házat egyébként utoljára 1992-ben adták el, akkor 775 ezer dollárért. Azóta a Harmony Heights lányiskola kollégiumaként működik.

Az ingatlan lakóterülete 1300 négyzetméter, és összesen 16 hálószobát, illetve 9 és fél fürdőszobát alakítottak ki benne. Az első emeleten 3,5 méteres a ház belmagassága, a hangulatot pedig a gyönyörűen faragott és megőrzött famunkák, padlók és lambériák teszik teljessé. Valószínűleg még a komornyik kamrája is az eredeti állapotában maradt fenn, valamint további különlegesség egy lenyűgöző könyvtár, melyhez egy fedett terasz is tartozik.