Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bombaüzlet a brit királyi család szennyesének kiteregetése

The Duke And Duchess Of Sussex Visit One World Observatory With NYC Mayor Bill De Blasio GettyImageRank1 USA New York City Prince - Royal Person Color Image Royalty Photography Prince Harry Arts Culture and Entertainment Celebrities British Royalty Topix
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 23: Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex visit One World Observatory at One World Observatory on September 23, 2021 in New York City. Roy Rochlin/Getty Images/AFP (Photo by Roy Rochlin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Virágzó üzletnek bizonyult a brit királyi család szennyesének kiteregetése Harry és felesége, Meghan Markle által. Az állítólag átlagos életre vágyó, rivaldafényt kerülő pár az Egyesült Államokba való távozásukat követően pillanatok alatt a tengerentúli szórakoztatóipar része lett, és ez alighanem Meghan Markle érdeme, aki színésznőként és influenszerként jól ismeri ezt a terepet. A Blikk segítségével összegyűjtöttük, hogy valójában miből állnak össze Harryék üzleti bevételei.
Vágólapra másolva!

Könyvszerződések (7,2 milliárd forint)

A pár négy kötetre szóló szerződést kötött a Penguin Random House kiadóval. Harry botránykönyve, a Tartalék eladásai minden várakozást felülmúltak. Harry a hírek szerint tavaly húszmillió dollár (7,2 milliárd forintot) előleget vett fel a könyvre, ebből egymillió dollárt (362 millió forintot) fizetett a „szellemíró" JJ Moehringernek, aki szavait formába öntötte. Az nem ismert, hogy a jogdíjak hány százalékát kapja meg, de a hatalmas sikerből ítélve a Blikk által forrásként használt Daily Mail szerint ez hozza majd a legtöbb pénzt a számára.

A sussexi herceg állítólag egy másik könyvet is ír, amelyet mindig is úgy tervezett, hogy a királynő halála után ír és ad ki. Meghan a The Bench (A pad) című 167 szavas képes könyvéért 618 ezer dolláros (223 millió forintos) előleget kapott, a könyv New York Times bestsellere lett.

Netflix (36 milliárd forint)

Harry és Meghan mindössze hat hónappal azután jelentette be a Netflixszel kötött megállapodásukat, hogy 2020 márciusában otthonra leltek Kaliforniában. A királyi családnak hátat fordító egykori herceg és a hercegné Archewell Productions néven ismert cége dokumentumfilmeket, játékfilmeket, forgatókönyveket és gyermekműsorokat fog készíteni a Netflixszel a 100 millió dollárról, azaz körülbelül 36 milliárd forintról szóló szerződés értelmében.

Harry és Meghan hatalmas összegeket keresett az Egyesült Államokba való távozásuk óta Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Roy Rochlin

Spotify (8,8 milliárd forint)

Meghan és Harry Amerikába költözése után pillanatok alatt megállapodott a streamingóriással arról, hogy hetente egyszer önálló műsorral jelentkeznek. Eddig 12 rész készült el, ezekben többnyire Meghan Markle beszélget barátokkal, hírességekkel, történészekkel és szakértőkkel a nőket érintő sztereotípiákról.

Ingatlan (5,3 milliárd forint)

Harry és felesége Montecitóban vett házat. A 2 hektáros birtokon álló, 9 hálószobás és 13 fürdőszobás luxusvilla 14,7 millió dolláros (mintegy 5,3 milliárd forint) vételárral kifejezetten jó vétel volt, az előző tulajdonosa ugyanis csaknem a dupláját fizette ki érte.

Örökség és meglévő vagyon (közel 14 milliárd forint)

Édesanyjuk, Diana hercegnő 21 millió fontot hagyott a fiaira, Vilmosra és Harryre. A becslések szerint Harry része most 20 millió fontra (közel 9 milliárd forintra) tehető, mivel idővel növekedett az értéke. A herceg 7 millió fontot (3,1 milliárd forintot) kapott a királynő végrendeletéből, Meghanra állítólag 4 millió fontot (1,8 milliárd forintot) hagyott II. Erzsébet.

Mindezeken kívül a herceg és felesége dolgozik is, előadásokat tartanak, egy-egy körútért 1 millió dollárt (kb. 360 millió forintot) kapnak. Az ismeretlen, hogy üzleti befektetéseikből mekkora összeghez jutnak, de a Daily Mail ezt a bevételt több tízmillió dollárra teszi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről