Bájos mediterrán stílusú palota került a piacra Kaliforniában

Glendale
Vágólapra másolva!
Mintegy 40 év után eladnák azt a mediterrán stílusú palotát, amelyet a kaliforniai Glendale egyik ékkövének tartanak. A ház még 1923-ban épült.
Vágólapra másolva!

Bárki megvásárolhatja a kaliforniai Glendale egyik ékkövének számító ingatlant, amely 40 év után először került piacra. A mediterrán stílusú palotát 1923-ban építették, a tervező pedig Alfred F. Priest, a város egyik legjelentősebb építésze volt – írja a Dirt.com.

Priest számos fontos épületet tervezett a városban, és még a tragikus halála is az építészethez köthető. A tervező 42 évesen egy munkafolyamat ellenőrzése közben megkarcolta magát. A sérülés elfertőződött, és végül a halálához vezetett.

A most piacra került otthon egykor John M. Lawson, a város polgármesterének rezidenciája volt. Az 5261 négyzetméteres telken fekvő, 424 négyzetméter lakóterületű ingatlanban öt hálószoba, illetve öt és fél fürdőszoba található.

Miközben a konyhát és a fürdőszobákat felújították, a ház többi része nagyjából megmaradt az eredeti állapotban. Az eredeti elemek közé tartoznak az ólomüveg ablakok, a tölgyfa padló, a díszlécek, a vakolat, a régi csillárok, valamint a kandalló is.

A kertben emellett egy medencét és egy különálló vendégházat is kialakítottak. Az ingatlant most 5,3 millió dolláros (kb. 2 milliárd forint) listaáron árulják.