Nincs több dolgozói ingyen kávé egy óriásbank irodájában

coffee espresso cafe machine steel steam appliance coffeemaker portafilter drink hot cup bar cappuccino professional restaurant shop beverage fresh caffeine make prepare italian brown closeup pouring latte pour morning service modern aroma design business
Espresso poruing from coffee machine at cafe
Vágólapra másolva!
Váratlan meglepetés fogadta az új évben a Goldman Sachs befektetési bank New York-i munkatársait. A dolgozók ugyanis döbbenten tapasztalták, hogy véget ért az ingyen kávé korszaka az irodában.
Vágólapra másolva!

Miközben a Goldman Sachs munkatársait is leépítési hullám fenyegeti, a manhattani iroda dolgozói döbbenten tapasztalták, hogy amikor az új évben visszatértek a munkahelyükre, már az ingyen kávé is megszűnt – írja a New York Post.

A beszámolók szerint az impozáns iroda 11. emeletén található Sky Lobby étkezőben az a kiírás fogadta a dolgozókat, hogy nincs többé ingyen kávé.

A munkatársaknak immáron 2,99 dollárt kell fizetniük a kávéért

A felháborodás pedig érthető is, mivel az ingyen kávét pont akkor szüntették meg, amikor egy újabb leépítési kör jöhet a vállalatnál, épp január első felében.

A bank egyik szóvivője egyébként jelezte, hogy továbbra is elérhetők önkiszolgáló automaták az irodában. A dolgozói beszámolók szerint azonban ezek sok esetben nem is működnek, ha pedig igen, akkor nem ritkán ihatatlanul rossz kávét adnak csak.

Különös meglepetéssel indult az új év a Goldman Sachs manhattani irodájában Forrás: AFP/Johannes Eisele

A vállalat vezérigazgatója, David Solomon korábban azt jelentette be, hogy

akár 4000 „gyengén teljesítő" munkatársától is megválhat a Goldman az év elején, ami a teljes állomány durván 8 százalékát jelentené.

Azóta egyes beszámolók arról szóltak, hogy a tényleges szám ennél alacsonyabb lehet.

Nem ez az első szigorítás egyébként a banknál. Tavaly áprilisban a vezetés megszüntette az ingyenes autófuvart a dolgozók számára, melyet még a koronavírus-járvány időszakában vezettek be.

A banknál uralkodó hangulatot jól mutatja egy dolgozó véleménye, aki azt mondta:

az ünnepi pihenés is stresszesen telt a leépítések miatt, most pedig még az ingyen kávét is elvették.

Egy másik munkatárs hozzátette, felháborító, hogy a vezetőség heti 90 óra munkát vár el, és közben még egy csésze kávét is sajnálnak ingyen adni.