Jelentős fejlesztést jelentett be az ország legnagyobb független kerékpárgyára

Neuzer Kft. Magyarország, kerékpárgyártás
A cég jelenleg évente közel 80 ezer kétkerekűt gyárt
Vágólapra másolva!
Az ország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, az esztergomi Neuzer Kerékpár Kft. 750 millió forintos beruházást hajt végre. A fejlesztés során első ütemben egy automatizált raktárcsarnokot építenek, majd új kerékgyártó gépeket állítanak üzembe. A projekt 299,7 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Multi Program keretében.
Vágólapra másolva!

A projekt az alábbi fejlesztési tevékenységeket tartalmazza:

1. Logisztikai komplexum építése

A társaság eddig 8.000 négyzetméteren tárolt kerékpárokat és alkatrészeket, azonban a megváltozott szállítási folyamatok nem biztosítják a folyamatos gyártáshoz szükséges alkatrészek határidőre való beérkezését, ezért szükségessé vált a raktárkapacitás bővítése.

Saját tulajdonú telken, a Neuzer Kft. gyártóbázisának szomszédságában

egy raktárcsarnok épül, magasraktáras kialakítással, 1.820 négyzetméteren, 4.560 szabványos raklap kapacitással.

A magasraktári csarnokba hatszintes polcrendszer és automata, intelligens raktári irányító és nyilvántartó rendszer kerül. Az új raktárban alkatrészeket tárolnak majd, az anyagmozgatást egy automata és egy félautomata forgóvillás targonca segíti.

A cég jelenleg évente közel 80 ezer kétkerekűt gyárt Forrás: Neuzer Kft

2. Eszközpark fejlesztése

A gyártásban egy 370 négyzetméteres gyártóterületen alakítanak ki három kerékfűző és két kerék centírozó gép beállításával, speciális elektromos kerék gyártó részleget.

A piacon elérhető legjobb gyártótól származó gépsor napi 800 kereket képes elkészíteni minimális emberi beavatkozással.

Különlegességük, hogy az elektromos kerékpárokhoz szükséges, 8 centi széles felnis kereket is tudják kezelni. A teljesen automata centírozógép 0,3 milliméter tűréssel dolgozik.

A beszerzések célja a gyártási folyamatok automatizációja és optimalizációja. A sorozatgyártás során minél több részfolyamatból lehet a kézi munkaerőt kiváltani, annál hatékonyabbá válik a gyártás egésze. A gyártás fejlesztésének célja hogy minél több alkatrészt lehessen házon belül gyártani, így csökkenjen a függés a külföldi, elsősorban távol-keleti beszállítóktól.

3. Napelem

A felépült csarnok tetejére 160 darabból álló, 60 kWh névleges teljesítményű napelem rendszert telepítenek.

A berendezés az épület világítási, hűtési és fűtési energiaigényének 100 százalékát biztosítja.

A beruházás 2023 szeptemberében fejeződik be és 18 új munkahelyet teremt. Első ütemben a 1820 négyzetméteres raktárcsarnok épül fel. A tervek szerint a közeli jövőben a raktár mellett alakítják ki a 370 négyzetméteres gyártócsarnokot és az emeleten a 320 négyzetméteres bemutatótermet.

A Neuzer Kft. Magyarország raktárcsarnokna Forrás: Neuzer Kft

A cégről:

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, amely jelenleg évente közel 80 ezer kétkerekűt gyárt. Elektromos kerékpárból 2020-ban 12 ezer darabot, 2021-ben 18.200, 2022-ben 27.300 darabot értékesítettek,

jövőre több mint 40 ezer elektromos kerékpár eladását tervezik.

A vállalat termékeinek több mint felét külföldön értékesíti, legnagyobb piacaik; Belgium, Hollandia, Németország, Románia, Svédország, Szlovákia, és Szlovénia.

A társaság 150 főt foglalkoztat, árbevételük 2020-ban 4,7 milliárd forint volt, 2021-ben meghaladta az 5,6 milliárd forintot.