Egy új, elképesztő találmány változtathatja meg a mindennapokat - videó

Moonwalker, Cipő, EMBEDDEL,
Vágólapra másolva!
Egy amerikai start-up, a Shift Robotics feltalált egy olyan eszközt, amelyet úgy terveztek, hogy segítségével akár 11 km/h-val is sétálhatunk, ami körülbelül háromszor gyorsabb, mint az átlagos gyaloglótempó.
Vágólapra másolva!

A „Moonwalkers", magyarul "Holdjáró" úgy néz ki, mint egy korcsolya, ugyanakkor használata nagyon egyszerű és biztonságos, hiszen az „okos" szerkezet már 10 lépés után alkalmazkodik a viselője járásához, és megtanulja annak mintáit.

A gép az elektronikus fékek segítségével ráadásul csak akkor mozog, amikor annak használója, és a lejtőn vagy épp a lépcsőn is képes lassítani a sebességét.

A cég alapítója, Xunjie Zhang elmondása szerint találmánya azután született, hogy munkába menet kis híján karambolozott a robogójával.

-magyarázta a feltaláló, aki a Carnegie Mellon Robotic Institute sugárhajtóműveket gyártó cég mérnökeinek, valamint tornacipő-tervezők egy csapatának segítségével öt év alatt alkotta meg a világ leggyorsabb cipőjét.

A találmányról készült angol nyelvű videó alább látható:

A világújdonság alapjaiban változtathatja meg a forgalmi dugóktól szenvedő városok mindennapjait,

feltéve, ha a borsos ára nem lassítja a terjedését. A "holdjáró csodacipő" ugyanis 1399 dollárba, azaz több mint 526 ezer forintba kerül, az előrendeléséhez pedig 50 dollár (18 820 forint) foglalót kérnek.

A tervek szerint a találmány már idén nyáron kereskedelmi forgalomba kerül.