Kalifornia aranykorát idéző különleges ingatlan vásárolható meg

New 6th Street Viaduct Bridge Opens In Los Angeles GettyImageRank2 Color Image business finance and industry drone point of view Horizontal AERIAL VIEW
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JULY 11: An aerial view of vehicles passing over the newly-opened 6th Street Viaduct, connecting Boyle Heights with downtown L.A., on July 11, 2022 in Los Angeles, California. The $588-million project which opened over the weekend took six years to finish and is designed to withstand a magnitude 9.0 earthquake. The original viaduct was constructed in 1932 and demolished in 2016 after it was determined to be seismically-deficient. Mario Tama/Getty Images/AFP (Photo by MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az 1920 és 1940 közötti időszakot a dél-kaliforniai építészet aranykorának nevezik. Most ebből az időszakból vált eladóvá egy rezidencia, amelyet 1929-ben építettek.
Vágólapra másolva!

A dél-kaliforniai építészet aranykorából származik az a kastély, amely most eladóvá vált. Ebben az időszakban magasan képzett építészek kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával alkottak meg hatalmas kastélyokat. Ráadásul ekkor a megrendelők is bővelkedtek a pénzben, vagyis lehetőség volt fényűző rezidenciákat építeni – írja a Dirt.com.

A most eladóvá vált ingatlan megépítésére 1927-ben kapott megrendelést a kor egyik vezető építésze, Gordon B. Kaufman. A megrendelő Harry L. Thompson üzletember és felesége, Anna Lambert Thompson volt.

A közel félhektáros telken elterülő villa három szintjén kilenc hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található. Emellett egy hatalmas szalon, egy ugyancsak lenyűgöző étkező, valamint egy diófa burkolatú könyvtár is található a kastélyban. Utóbbi különlegessége egy rejtett bárszoba, melyet az amerikai szesztilalom idején alakítottak ki.

A szalonban található olasz márvány kandalló mellett a boltívek, a márványpadlók, a kazettás mennyezet, a francia ajtók, a lift, valamint a lenyűgöző loggia is a ház különlegességei közé tartozik. A rezidencia teljes lakóterülete 1195 négyzetméter.

A birtok külső felszereltségei között szerepel egy úszómedence és egy spa, egy megvilágított teniszpálya, valamint egy hat autónak helyet adó garázs. A birtokon egy vendégházat is felépítettek, amelyben egy hálószoba, konya, valamint nappali is található.

Az ingatlan a hivatalos dokumentumok szerint 1984 óta ugyanannak a családnak a tulajdonában van. Most 12,5 millió dolláros (kb. 4,5 milliárd forint) listaáron került piacra.