Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ők voltak idén a legvagyonosabb amerikai nők, akik önerőből gazdagodtak meg

Portrait,Of,A,Beautiful,Woman,With,Yellow,Sports,Car,Outdoor woman,beauty,young,caucasian,happy,slim,yellow,body,summer,vehic Portrait of a beautiful woman with yellow sports car outdoor . Young rich slim girl driver . Lady with black hair wearing sunglas
Portrait of a beautiful woman with yellow sports car outdoor . Young rich slim girl driver . Lady with black hair wearing sunglasses Spring-summer
Vágólapra másolva!
Az amerikai milliárdosok számára is komoly kihívásokat jelentettek idén a hatalmas részvénypiaci mozgások. A Forbes összesítette, hogy kik voltak 2022-ben azok a legvagyonosabb amerikai nők, akik önerőből gazdagodtak meg.
Vágólapra másolva!

Az idei év jelentős részvénypiaci mozgásai jelentős átrendeződéseket hoztak a világ milliárdosainak körében. Mivel a leggazdagabbak vagyona gyakran a részvényárfolyamokhoz kötött, így sokan akár néhány hét vagy akár nap alatt is hatalmas összegeket veszthettek vagyonukból.

A Forbes minden évben több összesítést közöl a leggazdagabb magánszemélyekről. Ezek között is különösen izgalmas az a lista, amely

azokat az amerikai nőket tömöríti, akik önerőből gazdagodtak meg – tehát nem örökölték a vagyonukat.

Az idei top 100-as listán 7 új szereplő található, köztük Sandra Bullock is. A színésznő 225 millió dolláros nettó vagyonnal került fel a listára.

Kylie Jenner volt a legfiatalabb szereplő a Forbes idei top 100-as listáján Forrás: Full Picture Agency via AFP/FPA/Fpa

További érdekesség, hogy jelentős eltérés mutatkozik a listán szereplők életkora között. A lista legfiatalabb szereplője a 24 éves Kylie Jenner, aki a 600 millió dolláros vagyonával a 41. helyre került. Ugyancsak a fiatal szereplők közé tartozik a 32 éves Taylor Swift (570 millió dollár) vagy a 34 éves Rihanna (1,4 milliárd dollár). A lista legidősebb szereplője Alice Schwartz volt, aki a lista összeállításakor 95 éves volt, és 2,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezett.

Bár a világszerte ismert hírességek - énekesnők, színésznők, internetes celebritások - vagyona igen jelentős, ezekkel az összegekkel nem fértek be az igazán gazdag, önerőből meggazdagodott asszonyok listájának élbolyába.

Náluk ugyanis jóval gazdagabb nők szerepelnek ott. A Forbes a 2022. június 14-én aktuális vagyoni helyzet alapján állította össze a listát. A pontosság kedvéért jelezzük, hogy álltak a leggazdagabbak vagyonai az év végéhez közeledve, december 20-án.

Lapozzon a toplistáért!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről