Szarvasmarha farmból alakították luxusotthonná ezt a lenyűgöző kaliforniai birtokot

Big Sur, Kalifornia
Vágólapra másolva!
Lélegzetelállító kilátás nyílik az óceánra abból a kaliforniai ingatlanból, melyet évtizedek után először kínálnak eladásra. A ház első tulajdonosa még szarvasmarha-farmként használta a birtokot.
Vágólapra másolva!

A most piacra került, elképesztő óceánra nyíló kilátással rendelkező kaliforniai birtokot még az 1920-as évek végén szerezte meg Ralph Newell, aki Ohióból települt a térségbe, hogy szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozzon. A közel 142 hektáros területen felépített egy házat, a sziklákon pedig meg is kezdte az állattenyésztést.

Az évek során Newell és leszármazottai mélyen beépültek a helyi közösségbe. Ralph fia, Bruce például társalapítója volt a Big Sur Land Trust nevű helyi természetvédelmi csoportnak. Most pedig, háromgenerációnyi tulajdonlás után, a pazar birtokot eladásra kínálják – írja a Dirt.com.

A Big Sur nevű településen található birtok hat telket foglal magában, melyeken hat önálló lakóház található. Egy három hálószobás vályogház, a szomszédos vendégház, valamint négy kisebb ház. Az ingatlanokban összesen 12 hálószoba és 10 és fél fürdőszoba kapott helyet. A rezidenciák együtt 914 négyzetméter lakóterületet kínálnak.

Az 1930 körül épített eredeti főépület és a vendégház rusztikus hangulatot áraszt az eredeti jellemzők bőséges tárházával. Ilyen a boltíves gerendás mennyezet, vagy a fehérre meszelt vályogtéglából és különleges kövekből készült falak. A sajátosságok közé tartozik még egy beltéri és egy kültéri medence, egy központi szökőkút, valamint egy narancsliget is.

A további ingatlanokat 2009-ben építették fel a birtokon, és ezek az eredeti rezidenciától meglehetően messze is terülnek el. Az újabb házak mérete is nagyon változó, 23 négyzetmétertől 170 négyzetméterig terjed.

A birtokhoz emellett privát tengerparti szakasz is tartozik. A festői szépségű ingatlant most 22 millió dollárért (kb. 8,5 milliárd forint) hirdetik.