Kövér szörnyetegként bánt egyik utasával egy légitársaság, most fizetheti a terápiáját

Qatar Airways  fedélzete
A Qatar Airways belső fedélzete
Vágólapra másolva!
A katari légitársaságot arra kötelezték, hogy fizesse annak a hölgynek a terápiás kezelését, akivel állítólag azt éreztették, hogy ő egy kövér "szörnyeteg" - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A 38 éves Juliana Nehme plus-size influenszer azt állította, hogy hátrányos megkülönböztetés érte őt a súlya miatt. Mint kifejtette,

nem engedték volna felszállni a hazafelé, Brazíliába tartó járatára, hacsak ki nem fizeti a 2.500 font (1 millió forint) felárat.

A személyzet szerint ugyanis nem fért volna el a gép turistajáratának ülésén.

A 118.000 Instagram-követőjének írt bejegyzésében Nehme elmesélte, hogy Libanonban nyaralt a családjával, és az Air France légitársasággal érkezett az országba minden probléma nélkül.

A hazafelé úton már a katari légitársasággal repült volna, azonban állítása szerint

nem engedték felszállni a november 22-én Bejrútból Dohába tartó járatra.

Emiatt lemaradt arról a gépről, ami haza, Sao Paulo-ba repítette volna.

Az influenszer azt is állította, hogy a légitársaság nem volt hajlandó visszatéríteni neki a jegyéért kifizetett 830 fontot (378.000 forint). Ehelyett megpróbálták rávenni arra, hogy fizessen 2.500 fontot az első osztályra való átsorolásért, ahol már biztosan kényelmesen elfért volna az ülésben.

A Qatar Airways fedélzete Forrás: Qatar Airways

A történtek után Nehme így nyilatkozott az esetről:

aki nem tudott volna leülni az ottani székre. Szörnyű volt! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmin kell keresztülmennem!"

A légitársaság képviselői szerint azonban teljesen más történt, mint amit az asszony állít:

a Qatar Airways állítása szerint az influenszer azért nem szállhatott fel a fedélzetre, mert "rendkívül durván és agresszíven" viselkedett a személyzettel,

továbbá azért, mert a társaságából valaki nem rendelkezett a megfelelő Covid-19 dokumentációval.

Egy Sao Pauló-i bíróság azonban a december 12-i tárgyaláson úgy döntött, hogy a Qatar Airwaysnek legalább egy éven keresztül folyamatosan fizetnie kell Nehme heti pszichológiai kezelését, méghozzá összesen 3.000 font értékben.

Ügyvédje az ítéletet "mérföldkőnek nevezte az előítéletek elleni küzdelemben".