Hátborzongató elmélet: sorozatgyilkos lehetett a Reszkessetek, betörők! Kevinje

Reszkessetek, betörők, film, karácsony
A Reszkessetek, betörők egyik jelenete: Kevin észreveszi a betörőt
Vágólapra másolva!
A Reszkessetek, betörők! minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi filmje. Egy nemrég napvilágot látott nyugtalanító rajongói elmélet most mégis egészen más színben tünteti fel az alkotást - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Az 1990-es filmben a Macaulay Culkin által alakított Kevin McCallistert a történet szerint véletlenül hátrahagyták a házban, amikor népes családja téli vakációra indult Európába. A családi otthont a két, kétbalkezes betörőtől megvédő Kevin kalandjai mindenki számára ismertek. Ám a horrorfilmek egyes rajongói most baljós megfejtést közöltek a harminc éve töretlen népszerűségű filmről: egyesek szerint

a kis Kevinből a betörési kísérlet előhozza félelmetes énjét, és olyasféle karakterré válik, mint Jigsaw,

a Fűrész-filmek hírhedt gyilkosa. Sokan ugyanis számos hasonlóságot véltek felfedezni a két figurában: ahogy Kevin, úgy Jigsaw is sápadt, szőke és kék szemű, és szintén szereti kínozni az áldozatait.

A Fűrész II.-ben Jigsaw azt tervezi, hogy élve eléget valakit. A rajongók meg vannak győződve arról, hogy ez a beteges ötlet abból ered, hogy Kevin fél a pincében lévő kemencétől, amelyről azt képzeli, hogy életre kel. Továbbá a gyerek szokatlan érdeklődést mutat a szomszédja, Marley iránt is, akiről az a hír járja, hogy sorozatgyilkos.

A Reszkessetek, betörők egyik jelenete: Kevin észreveszi az egyik betörőt Forrás: Home Alone

Az egyik rajongó például a Reddit-en ezt írta: "Számomra ez teljesen hihető. Kevin = Jigsaw: mindketten bonyolult csapdákat készítenek, mindketten gyilkosok, mindkettőnek dühkezelési problémái vannak, a medvecsapda a Fűrészben pedig úgy néz ki, mint a kemence Kevin pincéjében."

James Wan, a Fűrész társalkotója reagált az őrült rajongói elméletre: elmondása szerint Jigsaw karakterének megalkotása során fel sem merült, hogy az a jóval korábban készült Reszkessetek, betörők! című filmben felbukkant Kevin McCallister-re utaljon.