Megszűnnek a beutazókra vonatkozó COVID-karanténszabályok Kínában

Coronavirus,Covid-19,masks koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség maszk bevásárlás Vuhan Kína vonat pályaudvar utazás utazók maszk védőruha
Vonatra várakozók Vuhan városában 2020. április 8-án.
Vágólapra másolva!
Ebben a hónapban Kína hirtelen politikai fordulatot hajtott végre, és szinte az összes hazai COVID-korlátozást megszüntette, ami a kórházak előre leterheléséhez vezetett.
Vágólapra másolva!

Kína január 8-tól nem követeli meg a beutazóktól, hogy karanténba vonuljanak - közölte hétfőn a Nemzeti Egészségügyi Bizottság, ami jelentős lépés a 2020 óta nagyrészt lezárt határai korlátozásának enyhítése felé.

A COVID-19 kínai kezelését is visszaminősítik a kevésbé szigorú B kategóriába

a jelenlegi legmagasabb szintű A kategóriáról - áll az egészségügyi hatóság közleményében, mivel a betegség kevésbé virulenssé vált, és fokozatosan közönséges légúti fertőzéssé alakul át - számolt be a Reuteres.

Vonatra várakozók Vuhan városában Forrás: Imaginechina via AFP/Wang He/Wang He

A három éve tartó zéró tolerancia intézkedések - a lezárt határoktól a gyakori zárlatokig - megviselik a kínai gazdaságot, és a múlt hónapban a szárazföldön a lakosság elégedetlenségének legnagyobb megnyilvánulását váltották ki, mióta Hszi Csin-ping elnök 2012-ben átvette a hatalmat.

Ebben a hónapban azonban Kína hirtelen politikai fordulatot hajtott végre, és szinte az összes hazai COVID-korlátozást megszüntette, aminek következtében a kórházak országszerte a fertőzések országos hullámával küzdenek.

További részletek a Világgazdaság cikkében érhetők el.