Ha nem hiszi, hogy a Barbie baba éve volt 2022, nézze meg összeállításunkat

barbie, az igazi szőkenő
Vágólapra másolva!
Nem meglepő, hogy a karácsonyi időszakban erős a kereslet a Barbie babák iránt, hiszen azok a gyerekek egyik legkedveltebb játékai. A Mattel a babákat az 1960-as évek elején dobta piacra, amelyek azóta is nagyon keresett, sőt, olykor rajongott termékek. Olyanannyira azok, hogy egyes gyűjtők komoly pénzeket hajlandók fizetni egy-egy ritka, "barbie-s" termékért. Az idei év különösen nagy mozgásokat hozott ezen a piacon. Összegyűjtöttük azokat a Barbie-kiegészítőket, amelyekért egy vagyont fizettek a gyűjtők az idei év elmúlt pár hónapjában! (Cikkünkben az egyszerűség kedvéért elsőként a dollárról forintra átváltott, körülbelüli összegeket adjuk meg.)
Vágólapra másolva!

10. Barbie álomház – 265 ezer forint

A képen látható 1960-as évekbeli álomház és annak bútorai kartonból készültek. Nagyon ritka, hogy ebből a kiegészítőből találni olyan darabot, amely szinte tökéletes állapotban van. Október közepén azonban felkerült egy olyan Barbie álomház eBayre, amivel eddig még nem játszottak. Így nem meglepő, hogy körülbelül 265 ezer forintért (700 dollárért) kelt el - írja a Work and Money.

9. A Hattyúk Tava sorozat zenés fantáziakastélya – 312 ezer forint

Körülbelül 312 ezer forintot (825 dollár) fizetett egy gyűjtő a képen látható 2003-as zenélő kastélyért. Ez a játék már valamivel masszívabb anyagból - műanyagból - készült, amelynek alkatrészei, valamint bútorai részletesebbek, mint a korábbi kartonból készült álomházé. Ennek ellenére nem ritka, hogy ezek a Barbie-kiegészítők megsérülnek vagy eltörnek.

A képen látható készletet azonban eredeti csomagolásában árulta előző tulajdonosa, valamint sértetlen alkatrészekkel.

8. Eredeti Barbie sziluettes doboz – 340 ezer forint

A ranglista következő tétele jól mutatja, hogy mennyire elszántak a Barbie-gyűjtők. Csak ezért az 1958-as dobozért, amelynek egy részén még szakadás is van, közel 340 ezer forintot (899 dollárt) fizetett ki valaki. A most már üres dobozban egykor a "Solo in the Spotlight" Barbie volt.

Lapozzon a következő oldalra a további drága Barbie-kiegészítőkért!