Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Idén is nagy sikerrel zárult a MosolyManók karácsonyi adománygyűjtő akció

11 ezer mosoly karácsonyra
Vágólapra másolva!
Több mint 11 ezer ajándékcsomagot állítottak össze általános iskolás gyerekek rászoruló társaiknak a karácsonyi MosolyManók adománygyűjtő akcióban. A PontVelem Okos Program, a GLS Hungary és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös akciójában összegyűlt ajándékok még karácsony előtt eljutnak a nehéz helyzetben élő családok gyermekeinek.
Vágólapra másolva!

320 általános iskola csatlakozott idén a MosolyManók akcióhoz, és több mint 11 ezer karácsonyi ajándékcsomagot készítettek a tanulók rászoruló társaiknak a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary közös felhívására, melyet ez évben is az Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatott és az Origo.hu médiapartnerként népszerűsített.

Forrás: Mosolymanók

Az idén hetedik éve megrendezett karácsonyi MosolyManók akcióban november 2. és december 8. között összesen több mint 11 ezer darab cipősdoboz méretű adománycsomag érkezett a karitatív szervezet raktárába a GLS logisztikai vállalat közreműködésével.

A MosolyManók akció elmúlt hét éve során közel 70 ezer gyermeknek varázsoltak mosolyt az arcára ajándékozó társaik.

A csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat még karácsony előtt átadja a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, a miatt nehéz helyzetben élő családoknak és olyan gyerekeknek, akik az év folyamán kapcsolatban álltak a szervezettel. Emellett jut az adományokból a Szeretetszolgálat társszervezetein keresztül iskolákba, tanodákba és családok átmeneti otthonába is.

A szervezők azt kérték a gyerekektől, hogy új vagy általuk már nem használt, de jó állapotú játékokat ajánljanak fel a náluk nehezebb helyzetben élő kortársaiknak. Forrás: Mosolymanók

A szervezők azt kérték a gyerekektől, hogy új vagy általuk már nem használt, de jó állapotú játékokat ajánljanak fel a náluk nehezebb helyzetben élő kortársaiknak. A Pont Velem Okos Programban is résztvevő iskolák tanárai elmondták, több osztályban már az év folyamán készültek a gyerekek a karácsonyi akcióra, és a Gyűjts velem programban összeszedett pontjaikból új, értékes játékokat és eszközöket vásároltak a weboldalon és ezeket ajánlották fel a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékként.

Az első MosolyManók ajándékcsomagokat a PontVelem Okos Program, a Máltai Szeretetszolgálat és a GLS munkatársai a Szeretetszolgálat Zemplén utcai játszóterén adták át húsz kisgyermeknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről