Kísérteties szellemvárossá vált Spanyolország legrégebbi vidámparkja

Nara Vidámpark, Japán, elhagyatott, elhagyatott hely, vidámpark
Rollercoaster at abandoned theme park Nara Dreamland with autumn leaves
Vágólapra másolva!
Idén 50 éves a Tivoli World, Spanyolország legelső vidámparkja, az ünneplés azonban elmaradt. Benalmádena látványossága ugyanis már jó ideje zárva van a nagyközönség előtt.
Vágólapra másolva!

Az 1972-ben megnyílt parkot a dán Olsen család építtette, majd 2004-ben eladták Rafael Gómez Sánchez vállalkozónak, aki Sandokán néven is ismert.

A parkot több mint 45 év után, 2020-ban deszkázták be a koronavírus-járvány miatt. Bár 2020 nyarán rövid időre, két hónapra újra megnyitott, de aztán ismét bezárt, mert a tulajdonosa csődöt jelentett.

A legfrissebb adatok szerint a Tivoli Worldöt irányító Compañía Internacional de Parques y Atracciones társaságnak 3,9 millió euró (1,6 milliárd forint) adótartozása van.

Bizarr szerződések

Az elhibázott munkaszerződéseknek köszönhetően a parkban dolgozók nem kereshettek máshol munkát, és a bezárástól függetlenül mindannyian alkalmazotti jogviszonyban maradtak. A személyzet tagjai ezért úgy döntöttek - bár hosszú hónapok óta elmarad a bérük -, hogy továbbra is minden nap meglátogatják a létesítményt, hogy a sokak által kedvelt park ne lehessen az enyészeté.

A Daily Star beszámolója szerint

napi bontásban nézve 87 munkatárs tartja rendben a Tivoli Worldöt remélve, hogy az egy napon újra megnyílik.

Ennek köszönhetően az elhagyott vidámpark továbbra is kifogástalan és működőképes, bár a dolgozókat leszámítva, elhagyatott, kísérteties állapotban van.

A fizetésüket váró dolgozók fokozódó kétségbeesését látva idén márciusban a parknak helyet adó, Benalmadena Városi Tanácsa úgy döntött, hogy mindet meg fognak tenni a park újranyitásáért.

- nyilatkozták.

A cikk kiemelt képe illusztráció.