1 millió dollárt kapott azért a benzinkutas, mert eladta a későbbi nyertes lottószelvényt

Powerball jackpot
ATLANTA, GEORGIA - DECEMBER 20, 2018 : Powerball lottery ticket play slips. In each Powerball game, players select five numbers from a set of 69 white balls and one number from 26 red Powerballs.
Vágólapra másolva!
1 millió dolláros jutalmat kapott a benzinkutas, akinél a később 2,04 milliárd dolláros rekordnyereményt érő Powerball szelvényét megvették - írja a Businessinsider. 
Vágólapra másolva!

A 75 éves Joseph Chahayed saját tulajdonában lévő, családi vállalkozásként Kaliforniában működtetett benzinkútja előtt vette át a lottótársaság tisztviselőitől a jutalomcsekket.

A nyereményt a családjával, köztük 11 unokájával fogja megosztani.

Chahayed fia az újságíróknak elárulta, hogy nem ez volt az első nyertes lottószelvény, amelyet édesapja benzinkútjánál vásároltak. A korábbiak azonban jóval kisebb nyereményt hoztak a szerencséseknek.

A Joe's Service Center-t vezető benzinkutast a fia arra bíztatta, hogy a jutalom birtokában vonuljon vissza, és élje a nyugdíjasok kényelmes és megérdemelt életét, Chahayed azonban úgy döntött, hogy inkább tovább dolgozik.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A rekordot jelentő 2 milliárd dolláros fődíj nyertese egyébként a hírek szerint még mindig nem jelentkezett.

Az elképesztő nyereményről az Origo is beszámolt:

A Powerball 45 államban, a Columbia körzetben, Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken érhető el, a szelvények darabja 2 dollárba kerül.

Az e heti főnyeremény túlszárnyalja a 2016 januárjában megnyert 1,586 milliárd dolláros jackpotot, amelyen akkor három szerencsés osztozott.

A Powerball főnyereményének nyerési esélye 1:292 millióhoz. Időjárási hasonlattal élve ennek 19.000-szer kisebb az esélye, mint annak, hogy villámcsapás éri az embert.