Eladó Koós János évtizedeken át féltett kincse

Koós János, énekes
Budapest, 2014. október 22. Koós János énekes a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban az előadóművész életpályájára emlékeztek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Koós János imádott vitorlázni, még a kilencvenes évek elején építtetett magának egy saját hajót, amely a Koóstoló nevet kapta. A 2019-ben meghalt énekestől lánya, Réka örökölte a járművet, aki most úgy döntött, eladja. Koós János hajóját 5,7 millió forintért árulják, de még legalább ugyanennyit kell ráköltenie a leendő tulajdonosnak.
Vágólapra másolva!

Koós János a nyarakat a színpadon kívül legszívesebben a vitorlásán töltötte, amelyet harminc évvel ezelőtt kifejezetten magának építtetett. Imádta vele a Balaton hullámait szelni, tagja volt a helyi kluboknak, és minden verseny, rangos esemény egyik aktív résztvevője és szervezője volt - írja a Blikk. Olykor még a tengerre is kilátogatott vele. Családja sokszor elkísérte őt, gyermekei, Réka és Gergő „nyaraltak" a Koóstolón, később pedig unokája is beleszeretett ebbe az életformába.

A táncdalénekes halála után imádott hajóját lánya, Réka örökölte, aki a koronavírus-járvány alatt többször is kihajózott, ám az elmúlt időszakban erre nem sok ideje volt. Tavaly tavasszal odaadta egy szakembernek, aki használta, valamennyire rendbe hozta, de idén visszaadta Rékának, aki ezek után úgy döntött, megválik tőle.

Már felkerült egy hajók adásvételével és kiadásával foglalkozó Facebook-csoportba a hirdetés, miszerint eladóvá vált a DIXI 32 típusú vitorlás, amelyre a vételár mellett még nagyjából még 5 millió forintot kell rákölteni.