Biztosra mennek az adóellenőrök a héten

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ellenőrzés, razzia
Budapest, 2014. november 6. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Budapesten, a Kőbányai úti Ganz-telepen, ahol több hatóság tartott közös ellenőrzést 2014. november 6-án. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 41. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folytatják a szeptemberben megkezdett sorozatot, és várhatóan november 13-ig a budapesti piacokon, közterületeken értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV munkatársai a DiningCity Országos Étteremhéten, 2022. október 6. és 16. között ellenőrzik az éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

október 6. (csütörtök) Kecskemét,
október 12. (szerda) Szabadszállás, Fülöpszállás,
október 20. (csütörtök) Miske, Dusnok, Fajsz.

A közzétett információk itt sem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Baranya megye

Utcákra lebontva adott információkat a NAV a heti ellenőrzésekről. A NAV baranyai munkatársai október 10. és 16. között kedden Pécsett, a Király utcai vendéglátóhelyeket, szerdán Szigetváron az Istvánffy utcai, valamint a Horváth Márk téri üzleteket, pénteken pedig Siklóson az italboltokat ellenőrizik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 11-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Lakatos Péter

Heves megye

Készülve a közelgő ünnepekre, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

október 10. (hétfő) Nagykörű és környéke,
október 11. (kedd) Fegyvernek és környéke,
október 12. (szerda) Tiszaroff és környéke,
október 13. (csütörtök) Kunszentmárton és környéke,
október 14. (péntek) Újszász és környéke,
október 15. (szombat) Szolnok és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 10. és 21. között a vendéglátókat és az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

Járásokra bontást tett közzé a NAV, ami szerint a hatóság Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. október 10. és 15. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

október 10. (hétfő) Balassagyarmati járás,
október 11. (kedd) Salgótarjáni járás,
október 12. (szerda) Pásztói járás,
október 13. (csütörtök) Szécsényi járás,
október 14. (péntek) Bátonyterenyei járás,
október 15. (szombat) Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 10. és 15. között a személyszállítással foglalkozó vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, valamint az online pénztárgépek használatát, míg a megye építkezésein továbbra is a szabályos foglalkoztatást vizsgálják.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 10. és 15. között a piacokat és az élelmiszerboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.10.10. Fadd

2022.10.11. Paks

2022.10.12. Bátaszék

2022.10.13. Tamási

2022.10.14. Simontornya

2022.10.15. Szekszárd

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 6. és 16. között a szépségápolókat és a masszázsszolgáltatókat ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.