Ruhatárat cserélt Észak-Korea vezetője a legújabb rakétakilövésekhez

KIM Dzsong Un
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke diákok között a phenjani Mangjongde Forradalmi Iskola és Kang Pan Szok Forradalmi Iskola 75. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen
Vágólapra másolva!
Észak-Korea a napokban újabb ballisztikus rakétakísérleteket hajtott végre, a kilövéseket pedig Kim Dzsongun teljesen új öltözékben, szafari stílusú kalappal kiegészített fehér tunikában nézte végig az egyenruhát viselő katonai vezetők társaságában - írja a Mirror.
Vágólapra másolva!

Az ebben a hónapban végrehajtott rakétaindítások között volt egy ballisztikus rakéta, amely Japán fölött repült el. A világ vezetői - ahogy az eddigieket - ezt az akciót is elítélték, az Egyesült Államok pedig Dél-Koreával együtt tesztrakétákat lőtt ki erődemonstrációként, ami tovább fokozta a feszültséget a térségben.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsongun első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke diákok között a phenjani Mangjongde Forradalmi Iskola és Kang Pan Szok Forradalmi Iskola 75. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen Forrás: MTI/EPA/KCNA/-

Észak-Korea most elárulta, hogy

a Japán fölé kilőtt rakéta ismét egy újabb fejlesztés volt,

méghozzá egy föld-föld típusú közepes hatótávolságú ballisztikus fegyver.

Kim Dzsongun új outfitje Forrás: AFP/Str

Nem ez volt az egyetlen újdonság ezen az eseményen: az észak-koreai állami média ugyanis több felvételt is kiadott a rakétakilövéseket felügyelő vezető megváltozott öltözetéről is.

Az általában sötét ruhákban látható vezető most fehér tunikát és szafari stílusú kalapot viselt, ami rengeteg kommentet váltott ki a közösségi médiában.

Kim Dzsongun új öltözékben felügyeli a rakétakilövést Forrás: AFP/Str

Egyikük ahhoz a fehér inghez és khakisapkához hasonlította az öltözékét, amelyet Richard Attenborough Dr. John Hammond nevű karaktere viselt a Jurassic Parkban. Mások ahhoz hasonlították a latorállam első számú vezetőjének kinézetét, mintha egy nyaralási fotóhoz pózolt volna.