Mesés penthouse kerül Elton John nemzetközi ingatlanportfóliójába

Elton John
Vágólapra másolva!
Elton John meg nem nevezett összegért vett nemrég egy egészen elképesztő penthouse-t a még épülő King Toronto apartmankomplexumban - írja a Dirt. 
Vágólapra másolva!

Az énekes elmondása szerint családjával minden nyarat a kanadai Torontóban töltenek, így már régóta érlelődött ott egy lakásvásárlás.

Elton John Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Kevin Winter

Az apartmankomplexumot a dán építész, Bjarke Ingels tervezte, példákként pedig a párizsi Maison de Verre és a montreali Habitat 67 szolgáltak számára.

A marketinganyagok szerint a cél egy olyan komplexum megvalósítása volt, amely megfelel a német "gesamtkunkswerk" fogalmának, ami magyarul összművészeti alkotást jelent. Ez egy olyan, a 19. század elején indult és a 21. században is tartó kísérlet, amely az összes művészeti ágat egyetlen mű mondanivalójának szolgálatába állít.

Az összesen hat penthouse-t úgy tervezték, hogy olyan legyen, mintha egy hegycsúcson élnénk, de egy kozmopolita város szívében.

A lakások privát szentélyként szolgálnak, ahonnan kilátás nyílik Toronto nyüzsgő utcaképére.

A "The Treehouse"-nak nevezett penthouse a hírek szerint a hatalmas komplexum nyugati oldalán található. A 221,5 négyzetméteres ingatlanban három hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba lesz. Nevét arról a fáról kapta, amely egy kör alakú mészkő ültetőből egy átriumon keresztül nőhet fel. A belső tér, a külső tér, az ég, az égbolt és a fa közötti kölcsönhatás megragadó látványt nyújt.

A King Toronto számtalan szolgáltatást és számos rekreációs és szabadidős lehetőséget kínál a lakóknak. A földszinti üzletek és éttermek mellett van egy hatalmas napozóterasz, egy fitnesz- és jógaterem, egy tárgyalóterem, valamint egy beltéri medence és pezsgőfürdő is.