Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Lidl lett a legjobb órabért kínáló áruház a briteknél

Lidl, Lidl logó, logó, bevásárlóközpont, illusztráció,
Warsaw, Poland, Sept 2020: Logo of Lidl store. Lidl company sign - German global discount supermarket chain
Vágólapra másolva!
Idén immár másodszor emeli a munkavállalók órabérét a Lidl az Egyesült Királyságban egy 39,5 millió fontos ráfordítás keretében, a lépéssel azonnal a szupermarketek bértáblájának élére került - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A fővároson kívüli áruházakban a kezdő órabér 10,10 fontról 10,9 fontra nőtt, Londonon belül pedig 11,30 fontról 11,95 fontra.

Az emelés még a rivális Aldi által fizetett jelenlegi legmagasabb bért is felülmúlja.

A különbség azonban kevesebb mint 50 penny egy nyolcórás műszak esetében, mivel az Aldi tarifája tartalmazza a hat órát vagy annál többet dolgozók számára törvényileg előírt 20 perces pihenőidő bérét is.

Illusztráció Forrás: Damian Lugowski / Shutterstock

A Lidl közleményében ismertette: az összes áruházi és raktári dolgozóra vonatkozó legutóbbi béremelés, amelyet a jövő héten vezetnek be, 10 százalék és 14,5 százalék közötti növekedést jelent az órabérekben, és az ország 935 üzletében és 13 raktárában dolgozó 23.500 alkalmazottat érinti.

Egy teljes munkaidőben dolgozó munkavállaló körülbelül 2.000 fonttal keres majd többet évente.

Az áruházlánc szerint az emelés azt jelenti, hogy az órabérben dolgozó alkalmazottak 40 százaléka 12 fontot keres majd óránként a szolgálati idejének köszönhetően.

A nyolc hónapon belüli két béremelés 50 millió fontjába került az áruházláncnak. A második volt a legmagasabb emelés a cég történetében, és ezzel a szupermarketek bértáblájának élére került.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről