Több légijárat indulása változik a Heathrow-n II. Erzsébet királynő temetése miatt

Heathrow-International-Airport
A Heathrow Nemzetközi Repülőtér
Vágólapra másolva!
Hétfőn fél óra időtartamra leállítják a Heathrow-ra érkező és onnan induló járatokat, hogy a II. Erzsébet királynő temetésének végére tervezett, a megemlékezés részét képező kétperces csendet ne zavarja meg a London feletti repülőgépzaj - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia első számú repülőtere kora délután meghatározott ideig nem fogad járatokat, így a királynő halottas kocsijának felvonulása alatt nem szállhatnak le a Heathrow-n repülőgépek. Ezt követően a felszállások is szünetelni fognak, hogy ne zavarják a Windsorba tartó gyászmenetet.

A Heathrow Nemzetközi Repülőtér Forrás: Heathrow-International-Airport

A változások a Heathrow menetrendjének mintegy 15 százalékát érintik, ami a repülőtér szerint egy közepes időjárási eseménynek felel meg.

A British Airways (BA) mintegy 50 járatának törlésére számít ehhez kapcsolódóan.

Néhány utat is lezárnak a repülőtér környékén, ezzel kapcsolatban a Heathrow vezetése arra kéri az embereket, hogy ebben az időszakban inkább a rendelkezésre álló vasúti összeköttetéseket, például az Elizabeth-vonalat vagy a metrót használják a repülőtér megközelítéséhez..

A Heathrow közölte, hogy minden változást egyeztettek az összes érintett légitársasággal és a Nats légiforgalmi irányító szolgálattal is. A már erre a napra menetjeggyel rendelkező utasokat a légitársaságok értesíteni fogják, ha járatuk késve indul. Azoknak az utasoknak, akiket arról értesítenek, hogy járatukat törölték, vagy akiknek nincs visszaigazolt helyük a járaton, nem szabad megjelenniük a repülőtéren.

A járatokra várakozók a repülőtéren elhelyezett képernyőkön követhetik majd a temetést.

A terminálok nem alapvető fontosságú üzletei hétfőn zárva lesznek. Az éttermek, kávézók nyitva maradnak.

A BA szóvivője az alábbi nyilatkozatot adta ki a forgalmi változásokkal kapcsolatban: "II. Erzsébet királynő iránti tiszteletünk jeléül az állami temetés napjára csökkentett menetrendet vezetünk be, és néhány járatot átütemeztünk a Heathrow-n, hogy a meghatározott percekben a légtérben is csend legyen. Gondolataink a gyászoló királyi családdal és a nemzettel vannak."

A Gatwick és London City repülőterek nem terveznek változtatást a hétfői menetrendjükben.

A teljes változás hétfőn a Heathrow-n:

11.40-12.10: a II. Erzsébet királynő temetésének végén a kétperces csend alatt nem szállnak fel és le gépek a Heathrow-ról.
13.45-14.20: a királynő halottas kocsijának felvonulása alatt a reptér nem fogad járatokat.
15.05-16.45: nem lesznek induló járatok
16.45-21.00: a szertartás ideje alatt csökkentett forgalom.