Kiderült, miből készülnek a jövőben a söröspalackok

happy male friends drinking beer at bar or pub Pub Social Gathering Leisure Activity Beer Bottle Men Males Group Of People Bachelor Young Adult Smiling Talking Sitting Drinking Embracing Holding Customer Fun Southern European Descent Latin American and Hi
people, leisure, friendship and bachelor party concept - happy male friends drinking bottled beer and talking at bar or pub
Vágólapra másolva!
A jövő sörösüvege most debütált a világban, amikor a Carlsberg Dániában tesztjelleggel bemutatta 100 százalékban bio-alapú és újrafelhasználható palackját Koppenhágában a világ első klímapozitív sporteseményén, a SailGP vitorlás versenysorozaton. Alapanyaga a PEF, amely teljes mértékben természetes nyersanyagokból készül, kompatibilis az újrahasznosító rendszerekkel, újratölthető és lebomlik, ha a természetbe kerül.
Vágólapra másolva!

Tavaly a Carlsberg bemutatta papírpalackjuk prototípusát, az év elején pedig az új „Fiber Bottle"-t. A palack farostokból áll, míg a belső védőréteg növényi alapú PEF polimer bélésből készül, amelyet a Carlsberg partnere, a megújuló kémia szakértője, az Avantium fejlesztett ki - írja a Magyar Mezőgazdaság.

Az alapanyag a PEF teljes mértékben természetes nyersanyagokból készül, kompatibilis a műanyag-újrahasznosító rendszerekkel és lebomlik a természetben, ha a dán nemzeti újrahasznosítási rendszereken kívülre kerülne.

A Carlsberg által bemutatott, farostokból készült söröspalack:

A cég először mutatta be a palackot a fogyasztók számára a Champions for Change rendezvényen (a SailGP programján).

A fejlesztések nem korlátozódtak magára a palackra, mivel a Carlsberg egy fenntarthatóbb főzetet is palackozott a 2022-es fogyasztói tesztjeihez. A Soufflet árpamaláta-beszállítóval együttműködve olyan árpából készült sört főzött, amelyet teljesen bio és regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok alkalmazásával termesztettek.