45 évvel a forgatás után még mindig ugyanolyan a Grease egyik híres jelenetének háza

Horizontal
Olivia Newton John attends the 85th annual Hollywood Christmas parade on Hollywood Boulevard in Hollywood, on November 27, 2016. (Photo by CHRIS DELMAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Grease női sztárja, Olivia Newton-John közelmúltban bekövetkezett halála a legendás romantikus musical készítésének eddig kevésbé ismert vonatkozásaira is ráirányította a figyelmet - jegyzi meg a Dirt összeállítása. Ezek közé tartozik az, hogy milyen helyeken forgatták a film külső jeleneteit, és hogy számos forgatási helyszín illetve ingatlan közül több még mindig pontosan ugyanúgy néz ki, ahogy azt a 45 évvel ezelőtt készült felvételeken lehet látni.
Vágólapra másolva!

A Grease egy meg nem nevezett amerikai város külvárosi részein játszódik, ehhez a külső jelenetek jelentős részét Los Angeles környékén forgatták 1977 nyarán. A közel fél évszázada készített felvételek egyes helyszínein mintha megállt volna az idő: még ma is szinte ugyanúgy néznek ki, mint amikor a később világsikerré vált film kulisszáiul szolgáltak. Ezek közé tartozik az a ház is, amelyben a filmbéli Pink Ladies pizsamaparitjának jelenete játszódott az újonnan érkező Sandy-val - ő volt a 73 évesen meghalt sztár filmbéli karaktere.

A valóságban kétszintes ingatlan alig két kilométerre található a középiskolától, ahol a film végén a nagyjelenet játszódik. Az épület 1911-ben épült, eredetileg családi háznak, majd 1918-ban az ingatlant kettéosztották - ezzel magyarázható a keleti oldalán található dupla bejárat, amire a film sasszemű rajongói is felfigyelhetnek.

Az ingatlanban jelenleg négy bérlemény található. Utoljára 1995-ben cserélt gazdát, 160 ezer dollárért, így pontos alaprajzok a jelenlegi kialakításról nem állnak rendelkezésre. Az viszont ismert, hogy összesen öt hálószobát és négy fürdőszobát tartalmaz.

Bár az ingatlan jelenleg nincs piacon, mostani értékét 1,5 millió dollárra becsülik.

A film rajongói nem árt ha tudják: az épület bérleményeiben jelenleg is magánszemélyek laknak, akik nyugodt életvitelük megőrzése érdekében nem szeretnék, ha a ház a Grease női sztárjának halála apropóján filmes zarándokhellyé válna.

Cikkünk kiemelt képén Olivia Newton-John egy 2016-os felvételen.