Felsővezetők is beállnak poggyászt kezelni az egyik nagy légitársaságnál

qantas légitársaság boeing 787 dreamliner
A Qantas egyik Boeing 787-ese
Vágólapra másolva!
A munkaerőhiány átmeneti kezelése érdekében a Qantas ausztrál légitársaság arra kérte a felsővezetőket, hogy három hónapig poggyászkezelőként dolgozzanak - írja a BBC. 
Vágólapra másolva!

A cég üzemeltetési vezetője továbbá legalább 100 önkéntest is keres, akik dolgoznának ebben a pozícióban Sydney és Melbourne repülőterein.

A feladatok közé tartozik az egyenként akár 32 kilogrammos poggyászok szkennelése, be- és kirakodása, valamint az ezeket szállító járművek vezetése a repülőtereken.

A menedzsereket és vezetőket arra kérték, hogy heti három vagy akár öt napon át, négy vagy hat órás műszakokban lássák el a poggyászkezelői tennivalókat.

Illusztráció Forrás: ANP via AFP/Jeffrey Groeneweg

A jelentős munkaerőhiány magyarázata, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorú bezárkózás idején

a légitársaság legalább 1.600 poggyászkezelőnek mondott fel, a szolgáltatást vállalkozóknak szervezték ki,

amit a szövetségi bíróság jogellenesnek ítélt. A világjárvány lecsengésével és a határok megnyitásával a Qantas-nak is nagy kihívást jelent a szolgáltatásainak újraindítása.

- nyilatkozta Colin Hughes, a Qantas operatív igazgatója a BBC-nek.

A Qantas egyik Boeing 787-ese Forrás: Flickr.com

A légitársaság nyilvánosan is bocsánatot kért a csalódott utasoktól a törölt járatok, a hosszú sorban állás, és az eltévedt poggyászok okozta kellemetlenségek miatt. Remélik, hogy ezekre a súlyos problémákra megoldás lehet a kevesebb járatszám, és a hozzájuk csatlakozó sok új kolléga is.

A Qantas szóvivője elmondta, hogy mindent megtesznek a szolgáltatásaik javítása érdekében: "Beláttuk, hogy működésünk teljesítménye nem felel meg ügyfeleink, illetve a magunkkal szemben támasztott elvárásoknak sem, viszont minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ismét régi formánkat nyújthassuk. Ennek érdekében idén húsvét óta a forgalmasabb időszakokban eddig már legalább 200 vezető beosztású kolléga segített be a repülőtéri fizikai feladatok ellátásában."