Ezer bikaviadal-arénával kellene valamit kezdeni Spanyolországban

bikaviadal, Feria de Abril bikaviadal, Spanyolország, spanyol bikaviadal
Vágólapra másolva!
Megállíthatatlan hanyatlásba kezdtek a bikaviadalok Spanyolországban, így felmerült a kérdés, hogy mit kezdjen az ország a több mint 1700 arénával, amelyek többsége a városközpontokban található.
Vágólapra másolva!

1940 októberében Francisco Franco, Spanyolország vezetője meghívta Heinrich Himmler náci német politikust a madridi Las Ventas bikaviadalra. A hírek szerint Himmler, a Harmadik Birodalom második embere – az összes biztonsági és rendőrségi erőt ő irányította, beleértve a Gestapót is – állatbarát volt, és annyira megdöbbent a látvány kegyetlenségén, hogy majdnem elájult.

A bikaviadalok akkoriban a virágkorukat élték, de most, amikor

megállíthatatlan hanyatlásba kezdtek,

felmerül a kérdés, hogy mit kezdjen az ország az 1700 bikaviadal-arénával, amelyek többsége a városközpontokban található.

Feria de Abril bikaviadal Spanyolországban Forrás: AFP/Cristina Quicler

A bikaviadalok száma 2009-ben még 648 volt, tíz évvel később azonban már csak 349 rendezvényt tartottak országszerte, így számos épület üresen maradt.

A bikafuttatást is súlyosan érintette a járvány.

A Mundotoro szakmai weboldal felmérése szerint az elkövetkező két évben várhatóan csupán 261 helyen léphetnek porondra a torreádorok, szemben a 2007-es kilencszázzal. Mi lesz így az arénákkal?

További részletekért nyissa meg a Világgazdaság cikkét!