Újabb kerékpárút épül a Balatonnál

A Fonyód-Csisztafürdő kerékpárút északi fejlesztése Fonyód és az M7-es autópálya között.
Vágólapra másolva!
Megkezdődik a Fonyód-Csisztafürdő kerékpárút északi, mintegy háromkilométeres szakaszának fejlesztése Fonyód és az M7-es autópálya között. A bicikliút Fonyódon belül csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz, így a körút mentén található településekhez is közvetlen összeköttetést jelent – írta a magyarepitok.hu a beruházó fonyódi önkormányzat sajtóközleményére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Ennek köszönhetően a nyári turisztikai szezonban élénkülhet a biciklisforgalom a környéken. A fejlesztés mintegy nettó 126 millió forintba kerül, kivitelezője a Swietelsky Magyarország Kft.

Az M7 autópálya feletti felüljáró és rávezető útszakaszokat két forgalmi sávos aszfaltburkolatú útpályával, vezetőkorláttal, hídkorláttal építik meg.

Az M7-es autópálya feletti felüljárótól északra a meglévő út javításával, attól délre pedig burkolatlan útszakasz fejlesztésével és új útszakasz építésével alakítják ki a kerékpáros nyomvonalat.

Illusztráció Forrás: magyarepitok.hu

Az önkormányzat már átadta a munkaterületet a kivitelező cégnek, a tervek szerint ez a szakasz az év végéig elkészül.

A projekt megvalósítása során közel háromkilométeres szakasz kerül felújításra. Körülbelül 2000 tonna aszfalt kerül beépítésre, közel 1 kilométeres szakaszon kerül a nyomvonal magasításra, ez a mostani burkolatszinthez képest 50 centiméteres emelést jelent.

A teljes útzár mellett zajló felújítás idejére a lakosság türelmét kérik.