Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megszökött óriásteknős miatt álltak a vonatok Nagy-Britanniában

Szárazföldi teknős a thaiföldi állatkertben.
Vágólapra másolva!
Egy óriásteknős miatt nem közlekedhettek a vonatok Nagy Britanniában Cambridge és Norwich között. A Greater England vasúttársaság információi szerint az állat jelenléte három járatnak okozott fennakadást. 
Vágólapra másolva!

Az East Harlingban található vízi állatpark, a Swallow Aquatics dolgozói szerint vasárnap tűnt el a Clyde elnevezésű teknős, ami miatt Cambridge és Norwich között nem közlekedhettek a vonatok egy ideig. Az állatot Harling Road közelében, a Cambridge felé tartó vonalon észlelték napközben. A vasúttársaság információi szerint az óriásteknős három járat közlekedését akadályozta meg, mielőtt elszállították.

Kép a megszökött óriásteknősről:

A 76 centiméter hosszú hüllő sérült volt, amikor rátaláltak, így rögtön állatorvoshoz kellett vinni. Noha a vizsgálatok azt mutatták, hogy a teknőst elüthette egy vonat, mivel egy lyuk keletkezett a páncélján, a hüllő nincs életveszélyben.

A fennakadásokért a Greater England szóvivője elnézést kért az utasoktól, akik közül páran lefényképezhették az állatot, amint a síneken bandukolt – derül ki a BBC cikkéből. Miután biztonságba helyezték az óriásteknőst, újra közlekedhettek a vonatok a megszokott módon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről