Középkori kastélyra emlékeztető házat vásárolt Brad Pitt Kaliforniában

hírnév
Brad Pitt - Sokak kedvencének sem idegen a depresszió, ugyanis a kilencvenes években része volt a betegségben. Elmondása szerint levertsége komoly marihuána-függőséget eredményezett. A színész végül ráeszmélt, hogy a szokásai nem fenntarthatóak, és segítséget kért.
Vágólapra másolva!
A környék legnagyobb ingatlanüzlete születhetett meg azzal, hogy Brad Pitt megvásárolt egy több mint egy évszázaddal ezelőtt épült, különleges épületet a kaliforniai Carmel Highlands településen. A színész 40 millió dollárt fizetett a figyelemre méltó múlttal rendelkező házért.
Vágólapra másolva!

A James House névre hallgató épületet a híres építész, Charles Sumner Greene tervezte, eredetileg egy gazdag, Kansas Cityben élő üzletember számára, de története során többször is gazdát cserélt.

Az építészeti csodának nevezett, középkori kastélyhoz hasonlító ingatlan a Csendes-óceán mellett futó híres autópálya, a Highway 1 fölött magasodó sziklafalon épült fel.

A kőből épült 3000 négyzetméteres ingatlan, amelyhez egy 2,51 hektáros földterület is tartozik, közvetlenül az óceánra néz - írja a Dirt.com.

Noha a környék nem számít a sztárok olyan közkedvelt lakóhelyének, mint Malibu vagy Montecito, azért itt is találkozni hírességekkel. Régóta itt él például Doris Day, Clint Eastwood és Betty White.

Pitt választása egyébként nem véletlenül esett egy jelentős építészeti értékeket felvonultató óceánparti házra, hiszen korábban is birtokolt már ilyeneket. Például a Santa Barbara közelében fekvő Goleta városában és Malibuban is.

Azonban nem fog véglegesen a James House-ba költözni, hiszen életvitelszerűen továbbra is a több épületből álló birtokán lakik majd a Los Angeles közelében található Los Felizben.

Érdekesség Pitt ingatlanbefektetéseivel kapcsolatban, hogy 50 százalékos részesedést birtokol a francia Riviérán fekvő Chateau Miraval birtokban, amely jelenleg a világ egyik legnagyobb rosé bor termelője, és évente több millió dolláros bevételt hoz tulajdonosainak.