Ötmillió dollárt veszít naponta a General Motors az önvezető fuvarszolgáltatásán

GM Robot Car Cruise Autonomous driving Mobility Test drive General Motors GM Firm Online Media Horizontal ECONOMY INTERNET CAR TRAFFIC
A Cruise cég egyik önvezető autója
Vágólapra másolva!
Az utasok nem bíznak az önvezető taxikban, ami a General Motors (GM) amerikai vállalatnak eddig több mint 5 milliárd dollárjába került. Azonban nem ez az egyetlen oka annak, hogy az autóipari óriáscég napi 5 millió dollárt veszít.
Vágólapra másolva!

A Drive cikke szerint folyamatosan nő a General Motors vesztesége annak az ambiciózus ötletének köszönhetően, hogy önvezető fuvarszolgáltatást próbál megvalósítani az Egyesült Államokban. A vállalat eddig több mint 5 milliárd dollárt fektetett be az autonóm fuvarmegosztó üzletágba, aminek köszönhetően körülbelül napi 5 millió dollárt veszít.

A képen a Cruise önvezető autója látható Forrás: AFP/Andrej Sokolow

A különböző balesetről és forgalmi fennakadásokról szóló beszámolók, amelyek a Cruise elnevezésű automatizált taxikat érintik, tovább rontják az esélyét annak, hogy az utasok ezt a szolgáltatásfajtát válasszák a jövőben.

Továbbá a GM-nek nem csak a vártnál kisebb népszerűség okoz problémát. A Cruise-projekt lassú elfogadása San Franciscóban, illetve az önvezető Origin modell engedélyezésének késedelmei szintén jelentősen hozzájárultak a cég pénzügyi veszteségeihez.

Ennek ellenére a General Motors vezérigazgatója, Mary Barra, továbbra is bizakodó a Cruise hosszú távú kilátásait illetően. Elmondása szerint az automatizált járműszolgáltatások és technológiák iránti növekvő kereslet lehetővé teszi a vállalat számára, hogy 2030-ra elérje pénzügyi célkitűzését.