Változás jöhet a Diákhitelnél

felvételi, egyetem, gimnázium, középiskola, oktatás, illusztráció, diákhitel
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A hitelkamatok emelkedése és a háborús infláció ellenére továbbra is igénybe vehetnek kamatmentes vagy a piacinál több mint 10 százalékkal alacsonyabb kamatozású diákhitelt végzettségük megszerzéséhez a hallgatók. A járvány miatt bevezetett, már csak szeptember 30-ig igényelhető kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz lett mára a legnépszerűbb konstrukció, ezért jelenleg is egyeztetések folynak arról, hogy hosszú távon is igényelhessék a hallgatók, mondta el Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a Világgazdaságnak.
Vágólapra másolva!

2001 óta érhető el a kimondottan a felsőfokú végzettség megszerzését elősegítő, részben állami támogatású, részben piaci, állami garanciavállalás mellett nyújtható diákhitel.

A szabad felhasználású Diákhitel1 az önköltség mellett a főiskolai, egyetemi évek alatt a fiatalok megélhetését is támogatja. A Diákhitel2 pedig azoknak nagy segítség, akik nem jutottak be az államilag támogatott képzésekre, de a költségtérítéses képzések tandíját önerőből nem tudnák kifizetni.

A Diákhitel Központ Zrt. központja a Residence 1 irodaházban, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban Forrás: MTI/Róka László

További részletek a Világgazdaság oldalán, ide kattinva olvashatók.